reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie maluszków

reklama
Dzisiaj rozmawiałam z położną, zapalenia piersi nie mam, mały ładnie łapie cycka (dobrze go przystawiam) po prostu tak mnie gryzie mam aż strupki na brodawkach. No i czasem robi mi się zastój pokarmu - co mnie boli. Powiedziała abym robiła sobie okłady z kapusty i smarowała maścią sutki.
Kubusia ważyłam 10.02 i ważył 3225, a dzisiaj ważył 3455 :D i jest tylko na moim mleku ;)

Blair
- to najważniejsze, że przybiera ;) niech zdrowo Wam rośnie

kurcze ja tez ma takie male strupki :sorry2: myslalam,z e to od zlego przystawiania ale w sumie wydaje mi sie ze dobrze to robie :sorry:
Dziewczyny a po co konkretnie sa te nakladki??
Ja moge juz wyrazic opinie na temat laktatora TT :-) swietny jest!!! nic dodac nic ujac :-) i podoba mi sie to, ze pojemniczek mozna wlozyc do butelki i odciagac wprost do pojemniczka :-)
ja dzis meza wyslalam po woreczki na pokarm ale niestety w zadnej aptece nie ma :confused: tez musze na all zamowic, a nie wiecie czy te pojemniczki tez mozna zamrazac?? czy tylko w woreczkach?

kurcze ja tez ma takie male strupki :sorry2: myslalam,z e to od zlego przystawiania ale w sumie wydaje mi sie ze dobrze to robie :sorry:
Dziewczyny a po co konkretnie sa te nakladki??
Ja moge juz wyrazic opinie na temat laktatora TT :-) swietny jest!!! nic dodac nic ujac :-) i podoba mi sie to, ze pojemniczek mozna wlozyc do butelki i odciagac wprost do pojemniczka :-)
ja dzis meza wyslalam po woreczki na pokarm ale niestety w zadnej aptece nie ma :confused: tez musze na all zamowic, a nie wiecie czy te pojemniczki tez mozna zamrazac?? czy tylko w woreczkach?

Każda firma tak ma ze jej pojemniczki i butelki pasuja do laktatora, Pojemniki aventa można mrozić wiec myślę ze I TT tez. Medeli też mozna było :). Juz nie pamietam jakiej firmy ale byly tez woreczki pasujące do laktatorów.

A woreczki na pokarm dostaniesz w sklepach z butelkami i akcesoriami dla niemowląt ( moze i w smyku bedą)

Ostatnia edycja:
woreczki Medeli pasują do laktatora, ale z moich wyliczeń dla Medeli wychodzi ze bardziej opłaca się kupić butelki i w nich mrozić, bo woreczki całkiem drogo wychodzą i są tylko jednorazowe

w pojemniczkach można zamrażać :) właśnie po to są :)

dzieki :-) myslalam ze tylko w lodowce mozna w nich mleczko przechowywac :-) te pojemniczki chyba wygodniejsze sa od woreczkow co??

ja uzywam zwykle butelki, w nich zbieram i mroze, potem wystarczy tylko smoka zalozyc i gotowe - bez przelewania i innych cyrkow

a ja używam właśnie tych pojemniczków.. łatwo się podgrzewa w kubku :p a później pojemniczek wkładam do środka butelki TT :)

reklama
Magda - wiem, że jak się przechodzi np z 1 na 2, to stopniowo po 1 miarce się podmienia, pewnie z tym jest tak samo.

Do góry