reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie maluszków

Suzi- moja miała rumień w szpitalu na buźce od ich szorstkich tetrowych pieluch. Nie smarowałam niczym, zeszło samo w domu.
cyśka- herbatki laktacyjne warto pić nie tylko ze względu na to aby było więcej pokarmu ale one mają w sobie składniki dzięki którym podoooobno nasze maleństwa nie będą miałay brzuszkowych problemów:)
bliznak- rozmiar osłonki nie zależy od wielkości piersi ale od wielkości sutka, musiałabyś sobie chyba na żywo zobaczyć żeby dobrze wybrać.

reklama
olejki eteryczne z herbatek przechodza do mleka - ja pije kilka razy dziennie herbatke na laktacje albo zwykla koperkowa, na razie odpukac nie mamy kolek i gazy slicznie corci odchodza

Vanilla - widzisz rozruszałaś mleczarnie :D dopiero jestes 6 dni po porodzie, wice nie jest zle, teraz jak bedziesz miala wiecej mleka, to dziecko tez chetniej bedzie pilo

juz nie wiem gdzie czytałam o poranionych sutkach - mi w szpitalu jak mialam nawali odciagalam laktatorem to lekko pekl mi jeden sutek - bardzo bolało - teraz zimą cieżko jest chodzić z biustem odkrytym - mi bardzo pomogły muszle laktacyjne, sa roznych firm - ja mam akurat medeli, ale widzialam tez aventu:

Muszle laktacyjne silikonowe ISIS Avent SCF157/02 zestaw :: Wszystko.dla.dziecka.pl

ja nadal je stosuje w dzien bo pod bluzka sa niewidoczne, a wkladki niestety tak

ja też piję na laktację, choć mleka mam dużo, ciągle cieknie.. właśnie położna mówiła, że nie zaszkodzą a zawierają ten koper to dla małego dobrze:) ja mam na 1 sutku rankę, teraz już 2 razy karmiłam małego z 2 piersi, a ta się wietrzy, ale już czuję że napełniła się za bardzo, więc stracha mam przed kolejnym karmieniem, bo muszę już tą poranioną nakarmić:(

i ja tez popijam herbatki z Herbapolu :-) mleczka mam duzo ale czy to dzieki temu?? nie wiem :-)
sutki tez mam lekko poranione ale jest juz lepiej i sadze, ze bedzie coraz lepiej :-)

A u ans po tym miedleniu cyckow przez Tito skonczyl sie kryzys a zaczął nawał ... Karmie malego i odciagam zapasy , uzbieralam dzis prawie 200 ml..:szok:

A u ans po tym miedleniu cyckow przez Tito skonczyl sie kryzys a zaczął nawał ... Karmie malego i odciagam zapasy , uzbieralam dzis prawie 200 ml..:szok:

heh :-D mrozisz? :-) ja czekam az mi mezu przywiezie woreczki do mrozenia i tez bede robic zapasy :-)

reklama
ja też muszę pomrozić, ale nie ma nigdzie koło domu tych woreczków, muszę na allegro zakupić::)

Do góry