reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszków butelką

Kurcze ja już nie pamiętam jak to z Igorem było, ale myśle, że nie za często tak 2 razy to chyba max tej koperkowej,a między posiłkami jak chce pić to wode bede dawała:tak:

Ja tak raz dziennie daje Kubusiowi na lepsze kupki tego kopru ale on go duzo nie chce pic:/

Dziewczyny mam pytanie. Maz mial kupic butelke jeszcze jedna i kupil dr Brown ( tanszej sie nie dalo:)) ale raz dalam Kubulkowi w niej mleka to mi sie krztusil i az mu bokami mleko wyplywalo. W polowie karmienia wymienilam butle ale czy Wasze tez tak na ta butelke reaguja? Fajna butla i kurcze droga a sie nie nadaje:/

reklama
Ja mam teraz ta dr Brown's I niewiem wsumie, smoczek sie nie wklesa wszystko ladnie pieknie ale bekniecie po tej butli to za dwie godziny jest :O niewiem czy to dobrze ?

Ja mam teraz ta dr Brown's I niewiem wsumie, smoczek sie nie wklesa wszystko ladnie pieknie ale bekniecie po tej butli to za dwie godziny jest :O niewiem czy to dobrze ?

No u nas z bekiem po tej butli też gorzej niż po innych, ale mi się wydaje, że to właśnie przez jej antykolkowość bo maluchy połykają mniej powietrza, więc i mają mniej do wybeknięcia. To taka moja logika :)
My czekamy maks 5 minut jak nie wytrząsie ani nie wymasuje się nic z małego to zaprzestajemy działań :-)

A u nas tommie teepee się mocno wklęsa przy dojeniu

hej!
Dziewczyny mam pytanie. Moj je tylko mm i kupe robi w 90% raz dziennie i to rano, ale przy tym sie prezy i widac, ze go boli.
Jak moge mu pomoc, co moge mu podawac? baki puszcza bez problemu i sporo, tylko ta kupa...

Namisalam tez na ogolnym, bo tu jest nas mniej, choc licze, ze bardziej doswiadczone jesli chodzi o karmienie butla, jak to jest u Was?

U nas było tak samo-kupa raz dziennie. Od 3 dni podaje mu raz dziennie herbatke z Hippa ułatwiającą trawienie i wczoraj zaliczyliśmy...uwaga....4 kupy:szok::szok::tak::tak:
Dziś cisza ale myślę, że może mieć 1 dzień przerwy po takim kupowym maratonie;-)

reklama
A ta herbatka to z glukozą?Ja jakos nie jestem do tych słodkich przekonana,ale podjadę jutro do apteki i kupie jakieś specyfiki bo się dziecko męczy.

Do góry