reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszków butelką

reklama
to kupię jutro,zobaczymy.Ja wczoraj już byłam tak zdesperowana że oliwka i termometr poszedł w ruch,wyleciało z niej tyle że jej ulżyło,ale na codzień sie nie da,musi sama dawać radę.

Ja na waszym miejscu zmieniłabym mleko, bo to podstawowy czynnik zatykający dzieciaki. My przerobiliśmy wszystkie i ostatecznie trafiliśmy na takie po którym mamy minimum 3 kupy dziennie. Oczywiście wspomagamy się koperkiem i masażami, ale przy innych mm i to nie dawało efektów.
Nie bójcie się zmiany mleka, wszystkie mają podstawowy skład niemal identyczny, różnią się jedynie ekstra dodatkami, no chyba że korzystacie ze specjalistycznych mlek. Poza tym, jakbyście karmiły cycem to dziecko dostawałoby jeszcze bardziej zróżnicowane mleko, bo przecież nie jecie dzień w dzień tego samego.

I co ladnie sie najada i kupki tez ladnie robi?

Z tym najadaniem to tak sobie, bo generalnie on ciągle je, bo nie umie zjeść rzadziej a więcej, nawet w nocy śpi najdłużej 3h a po tym czasie zjada maks 90ml, więc jak na 2 miesięczne dziecko to mógłby więcej wciągać... ale na innych mlekach było jeszcze gorzej. No i po tym nie ulewa, bo po bebilonie to jak z fontanny tryskało.
No i kupki minimum 2 dziennie, bez napinania się, chociaż bąki niestety nadal wali całymi dniami.

u mnie lekko strawne odpada,bo ona co 3h zjada 120 bebilonu i jadła by więcej,musiałaby chyba co godzine jeśc.

bylam w aptece i zastanawialam sie, czy nie kupic tego Hippa zamiast Enfamilu, ktory je caly czas, ale niestety w aptece Hippa nie bylo, takze dylematu nie mam :-)

reklama
MADZIOLINA jakbyś sie zdecydowała to ten hipp w lidlu widziałam i to w dobrej cenie[tańszy od bebilonu czy enfamilu]

Do góry