reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie maluszków butelką

Truskawkowa ja NAN kupuję w rossmanie 800 g 44 zł, jest jeszcze w Topazie ale po 55 zł a puszka 63 zł - raz kupiłam żeby mieć w co przesypywać. Jeszcze w aptekach jest ale tam też drogo :/.
Nawet nie wiedziałam że jest w biedronce dawno nie byłam aż się przejdę sprawdzić bo mleczka to sporo jednak idzie.

reklama
Truskawkowa myślę, że w większych marketach kupisz bez problemu.
Ja kupiłam NAN w Carrefourze, małe opakowanie 350g za 21 zł.
Stwierdziłam, że jednak lepiej żeby było w domu ;-) Mam nadzieję, że szybko się nie przyda.

My przerobiliśmy niemal wszystkie dostępne mleka i co jedno to gorzej :/ generalnie nasilają się kolki ( ale może to akurat naturalna kolej rzeczy) i mały co raz bardzie wybrzydza. A im niby leprze mleko tym Olo bardziej ulewa, Beblion to wylewa się w takich ilościach że chyba nic mu nie zostaje w brzuchu :/ a ten w wersji comfort to był taki pisk że szok...
Póki co najlepiej (ale nie idealnie) sprawdziło się Bebiko, ale chciałabym karmić czymś lepszym.
Dzisiaj idziemy do lekarza na szczepienie więc może coś nam doradzi, bo jest źle.

My przerobiliśmy niemal wszystkie dostępne mleka i co jedno to gorzej :/ generalnie nasilają się kolki ( ale może to akurat naturalna kolej rzeczy) i mały co raz bardzie wybrzydza. A im niby leprze mleko tym Olo bardziej ulewa, Beblion to wylewa się w takich ilościach że chyba nic mu nie zostaje w brzuchu :/ a ten w wersji comfort to był taki pisk że szok...
Póki co najlepiej (ale nie idealnie) sprawdziło się Bebiko, ale chciałabym karmić czymś lepszym.
Dzisiaj idziemy do lekarza na szczepienie więc może coś nam doradzi, bo jest źle.

Powiem CI tak: ja starszaka karmiłam Bebiko i jakos nic mu się nie stało:-D Nie chorował i był szczęśliwy:tak:
A ostatnio położna powiedziała mi, że Bebiko to mleko z najniższej półki:-D:-D:-D
Sranie w bani w nic nie wierze!!!!!!! I Młody tez dostawałby Bebiko tylko w szpitalu Nan było i nie chciałam zmieniać:-D;-)

A mój zje np 70 a nawet 90 i za godzine woła znów. Wypije powiedzmy 20 czy 30 i wtedy zasnie.....strasznie mnie to irytuje bo potem nawet 4 godz potrafi spac.....
Ale z drugiej strony...Igor pił mleko tak co 1,5 godz i wszystko było ok-szczuplutki nadal:-D:tak:

Madziolina moze za duzy smoczek ma? Tzn dziurke. Ja musze butelki zmienic bo teraz mam z avent I jak Viki ciagnie to smoczek sie wklesa:/

Przepraszam z gory ze sie udzielę ale wyskoczył mi ten temat ;) jestem tegoroczna styczniowki polecam na kolki wzdecia szczególnie hipp comfort ja tez przeszłam przez aptamil nestle milupa co inne to gorzej w koncu hipp kupki zielone ale dziecko zadowolone nie namawiam ale polecam naprawdę szczerze

ja małą czasem muszę dokarmiać sztucznym i kupuje NAN w kartoniku już gotowe mleko a nie proszek, na zmianę z Hipp też w kartoniku gotowe mleko i mała w porządku tzn kolki się zdarzają ale tak samo jak po moim. te w kartoniku nan i hipp są po 200ml tylko nie wiem czy są w Pl ale pewnie tak. może warto spróbować.

reklama
Do góry