reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

blu piszesz, że nie chcesz podawać mm, a powiedz mi czy do jakiś kaszek to będziesz odciągać?? Bo ja się właśnie zastanawiam czy do kaszek czy kleików ściągać swoje czy dodawać mm. My w sumie nadal tylko na piersi, jedynie odciągam, żeby gluten podać no i przedwczoraj dałam troszkę soczku z marchewki a w weekend chce spróbować jabłuszko.

reklama
blu piszesz, że nie chcesz podawać mm, a powiedz mi czy do jakiś kaszek to będziesz odciągać?? Bo ja się właśnie zastanawiam czy do kaszek czy kleików ściągać swoje czy dodawać mm. My w sumie nadal tylko na piersi, jedynie odciągam, żeby gluten podać no i przedwczoraj dałam troszkę soczku z marchewki a w weekend chce spróbować jabłuszko.
Odciągać raczej nie będę, bo mam alergię na odciąganie. Na razie mały dostaje Sinlac na wodzie z dodatkiem kaszki Nestle 8 zbóż. Więc myślę, że kaszki raczej w takiej formie - na wodzie z dodatkiem np owoców ze słoiczka. Wiesz, nie to że jakoś bardzo nie chcę dawać mm, tylko nie czuję takiej potrzeby. Jak młody nie będzie chciał kaszki na wodzie, to pewnie kiedyś dostanie mleczną, bo przecież coś musi jeść jak wrócę do pracy :)

Dziewczyny Sinlac to kaszka jak każda inna z tym że zalecana alergikom? si?

My jeszcze kaszek nie jemy - ale perspektywa pełnego brzusia przez caaałą noc jest więcej niż kusząca :)

mazia ja zaczynam ograniczać małemu cyca podobnie jak Ty, tylko rano i wieczorem.

Dziewczyny sorka, wiem że już gdzies to bylo ale ile tego żółtka na początek? bo nie mogę znaleźć. Dzięki.

I jak Wam idzie.

Żółtka się podaje 1/2 na początku, tylko nie pamiętam czy codziennie, czy co drugi dzień.
Edit: (aha, Polusia już napisała)

A mam pytanie odnośnie ograniczania piersi - w ciągu dnia podajecie dzieciom mm, czy tylko "pokarmy stałe"? Kiedy planujecie wrócić do pracy?

Moj tylko pokarmy stale je.Na mm ma "uczulenie" i za chiny nie zje.A wracam juz 4 pazdziernika 3 dni w tygodniu studia.Od rana do wieczora.Odciagac nie chce.
Blu to chyba będziesz musiała odciągać pokarm w pracy żeby nie zanikł... ja dosłownie ze 3 razy odciągałam ale i tak mi zanika...zresztą mały się moim nie najadał bo budził sie i po 3 razy w nocy :sorry:
Moj sie najada bo w dzien spokojnie funkcjonuje a wnocy i tak sie budzi troche possac ,pijawa jedna.

My jeszcze kaszek nie jemy - ale perspektywa pełnego brzusia przez caaałą noc jest więcej niż kusząca :)

hehe u mojego czy zje na noc kaszke na mm czy wypije chociazby 2 cyca brzuch nigdy nie byl pewlny w nocy.Ale podobno mleko matki w nocy najlepsze:) wiec wstaje bo co zrobic?

Do mam cycyowych.CZy wasze dzieci na jedno posiedzenie od razu 2 cyce jedza? ile trwa karmienie? u mnie gora 10 min i tylko 1 cyc.Jeszcze ani razu 2 nie zjadl.

mazia89 u nas też koło 10 minut posiłek trwa :) czasem drugą proponuje i kolejne 5 min przy niej spędza. Podobno duże niemowlaczki szybciej się najadają.

Temat kaszki podtrzymuję

My tez powoli odstawiamy sie od cyca:) Rano o 8 jest kaszka mleczno ryzowa o 11 cyc o 13 zypka i herbatka o 15.30deserek i cyc o 17.30 mm o 20 kaszka mleczno ryzowa i w nocy o 1 i o 5 cyc. Godziny oczywiscie mniej wiecej:) Tez mysle, ze laktacja sie dostosowuje do czestotliwosci karmien, widze po sobie.

A co do karmienia piersia moje dziecie nigdy nie jadlo dluzej niz 10 minut:) do niedawna wystarczala jej jedna piers a teraz czasem poprawia druga:)

Ostatnia edycja:
reklama

Sinlac to nie jest zwykła kaszka. Robi sie go na wodzie i powstaje pełnowartościowy posiłek, tyle że bez mleka.

Moj tylko pokarmy stale je.Na mm ma "uczulenie" i za chiny nie zje.A wracam juz 4 pazdziernika 3 dni w tygodniu studia.Od rana do wieczora.Odciagac nie chce.
To super, ja bym tak chciała właśnie, tylko że mój na razie je tyle co nic. Ale wracam w styczniu, więc może się rozkręci do tego czasu.

Aha, odnoście karmienia piersią - Adaś się bardzo szybko najada. W 5 minut mniej więcej. Czasem je jednego cycka, a czasem ma ochotę jeszcze na repetę ;)

Ostatnia edycja:
Do góry