reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

mazia ja zaczynam ograniczać małemu cyca podobnie jak Ty, tylko rano i wieczorem.

Dziewczyny sorka, wiem że już gdzies to bylo ale ile tego żółtka na początek? bo nie mogę znaleźć. Dzięki.

reklama
mazia ja zaczynam ograniczać małemu cyca podobnie jak Ty, tylko rano i wieczorem.

Dziewczyny sorka, wiem że już gdzies to bylo ale ile tego żółtka na początek? bo nie mogę znaleźć. Dzięki.
Żółtka się podaje 1/2 na początku, tylko nie pamiętam czy codziennie, czy co drugi dzień.
Edit: (aha, Polusia już napisała)

A mam pytanie odnośnie ograniczania piersi - w ciągu dnia podajecie dzieciom mm, czy tylko "pokarmy stałe"? Kiedy planujecie wrócić do pracy?

Żółtka się podaje 1/2 na początku, tylko nie pamiętam czy codziennie, czy co drugi dzień.
Edit: (aha, Polusia już napisała)

A mam pytanie odnośnie ograniczania piersi - w ciągu dnia podajecie dzieciom mm, czy tylko "pokarmy stałe"? Kiedy planujecie wrócić do pracy?

ja również już ograniczam pierś - powoli ją odstawiam... i u nas wygląda to tak:
ok 19.30 -20 na noc mm z kaszką, ok 4-5 w nocy cyc, ok 9 mm, ok 12/13 mm lub cyc (zależy czy cyc bardzo pełny), między 14 a 15 obiadek lub deserek, 16-16.30 cyc (przed wyjściem do pracy):-) - już tak od kilku dni ciągniemy, na początku było ciężko bo musiałąm odciągać pokarm a schodzi się przy tym i godzine, ale już mniej mam mleka więc pewnie na dniach będzie u nas tylko mm.

Blu to chyba będziesz musiała odciągać pokarm w pracy żeby nie zanikł... ja dosłownie ze 3 razy odciągałam ale i tak mi zanika...zresztą mały się moim nie najadał bo budził sie i po 3 razy w nocy :sorry:

tez chcialam zapytac jak blu, a propo ograniczania piersi, jakie pokarmy wtedy dajecie w ciagu dnia?i czy sie wtedy dzieciaki najedza?bo mi sie wydaje, ze moj Redan sie nie najada sloiczkiem...

bo ja na razie samego cyca mniej daje, ale np. 2 x odciagam mleko na kaszke, wiec to w sumie tez cyc...do tego raz w poludnie sloiczek z soczkiem na popicie

edit: laktacja dostosuje sie do rytmu karmien, zauwazam po sobie...

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez malemu od dluzszego czasu gotuje sama bo jeden sloik na obiadek mu nie starczał a poza ty to tescie maja gospodarstwo ekologiczne wiec mam ekologiczne warzywa owoce , jajka klasy 0 i kurczaczki naturalnie "tuczone" wiec bylabym debilka kupujac sloiki hehe

Do góry