reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

U nas to wygląda tak o 4,5 rano pierś (zjada z obu, zajmuje mu to max. 15minut) 7-8 (w zależności o której obudzi się wcześniej) ponownie pierś, 10 - 11 kaszka na mleku mm enfamil jedzona łyżeczką, 13-14 słoiczek obiadku popijany 100ml soku, 16-17 deserek popijany jednym cycem, 19-20 240 ml mleka mm zagęszczonego kleikiem kukurydzianym.

mazia nie ma problemu u nas z odstawianiem piersi, gdyż mały ma apetyt po tatusiu:-D ( ja jako dziecko byłam strasznym niejadkiem). Lubi praktycznie wszystko co mu podaję i wydaje mi się że jest zadowolony z poznanwania nowych smaków.

reklama
100 ml soczku?? jeju, moja Ola wypija kikla lykow:( malo, prawda?? pewnie przez to ostatnio ma twarde kupki.

Kiedyś też wypijał tylko klika łyków ale od jakiegoś czasu mu się odmieniło. Bardzo lubi soczki na bazie jabłka, herbatki mniej choć jak podgrzeje wypija chętniej niż jak są w temp. pokojowej.

Musze sprobowac z jakims soczkiem ale ona za owocami tez bardzo nie przepada bo jeden sloiczek zjadamy na 3 razy. Moze polecicie jakis smaczny nie kwasny:)

u mnie Pola jakby nie kontrolowała to piłaby soczek bez umiaru. codziennie udzielam jej 150 ml, a jak wypiję to daje herbatkę też 150 ml . u nas na topie jest nektar bananowy z hippa

Moj tylko pokarmy stale je.Na mm ma "uczulenie" i za chiny nie zje.A wracam juz 4 pazdziernika 3 dni w tygodniu studia.Od rana do wieczora.Odciagac nie chce.

Moj sie najada bo w dzien spokojnie funkcjonuje a wnocy i tak sie budzi troche possac ,pijawa jedna.

hehe u mojego czy zje na noc kaszke na mm czy wypije chociazby 2 cyca brzuch nigdy nie byl pewlny w nocy.Ale podobno mleko matki w nocy najlepsze:) wiec wstaje bo co zrobic?

Do mam cycyowych.CZy wasze dzieci na jedno posiedzenie od razu 2 cyce jedza? ile trwa karmienie? u mnie gora 10 min i tylko 1 cyc.Jeszcze ani razu 2 nie zjadl.

Olek jak do tej pory najada się jednym cyckiem, karmienie trwa też max 10 min, ale wątpię, żeby to trwało tak długo, myślę, że ok. 5 min.

reklama
Do góry