reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

My wczoraj pierwszy raz jedliśmy mięsko, pół słoiczka puree jarzynowego z indykiem. Dzisiaj dokończyliśmy, ale żeby było więcej wymieszałam z marchewką. Smakowało :tak::-D
Ja nie chcę się wtrącać w tą dyskusję, powiem tylko, że wolę póki co trzymać się schematów rozszerzania diety. U nas do tej pory nic małemu nie zaszkodziło, to może moglibyśmy bardziej poszaleć, ale po co?

reklama
Młoda nie mam zamiaru wdawac sie w dyskuje z Tobą ,bo to bezsensu sama gubisz sie w tym co mowisz i robisz,najpierw piszesz ,ze dziecku mozna krzywde zrobic,jak sie podaje zbyt wczesnie niektore produkty,potem sama podajesz i jeszcze jak Ci zwraca ktos uwage to Bog wie jak sie obrazasz,pomimo tego ,ze Tobie kilka tygdni temu bylo wolno wyrazic swoje zdanie.A nagonki to sie na czarownice chyba robilo ,nikt na Ciebie tutaj nagonki nie robil.Bynajmniej ja tego nie zauwazylam.Skoro towarzystwo Ci nie odpowiada to żegnaj.Jest tutaj tyle osób ,ze nikt płakać nie będzie.

Masło jest już dozwolone a mięso dają nawet do słoików od czwartego miesiąca.To jak wcześniej daje?O kilka dni?Tak,faktycznie to robi różnice:-DOrganizm dostosowuje się do kalendarza rzymskiego,greckiego..jaki kto ma w domu:-D

Wiesz co ja wprowadzam wczesniej jedzonko niz te schematy pokazują,ale bynajmnie zdaje sobie z tego sprawe a nie wypieram sie tego.No ale coż.Masz tutaj schemat i wszystko na ten temat nie mam zamiaru z Toba wdawac sie dyskusje.Bo Ty przeciez najlepiej wiesz co dla Twojego dziecka dobre.

http://bi.gazeta.pl/im/7/6853/m6853417.jpg

Wiesz co ja wprowadzam wczesniej jedzonko niz te schematy pokazują,ale bynajmnie zdaje sobie z tego sprawe a nie wypieram sie tego.No ale coż.Masz tutaj schemat i wszystko na ten temat nie mam zamiaru z Toba wdawac sie dyskusje.Bo Ty przeciez najlepiej wiesz co dla Twojego dziecka dobre.

http://bi.gazeta.pl/im/7/6853/m6853417.jpg
Ja tam się nie wtrącam he he:-) mam tylko pytanie czy ma jakieś znaczenia pora dnia o jakiej dziecko dostanie nowy produkt? czy należy podać go rano i czekać cały dzień na ewentualnąreakcję?:-) czy jak?:-)

ionka a moze jak troche zglodnieje zje lepiej?

juz kiedys ja prawie 6 godzin przetrzymałam i nic :(

Jak widzę, że marudzi przy karmieniu, pluje butlą itp to podaję mu butelkę z soczkiem lub herbatką, on zaczyna ssać, pije sobie pije, aż tu nagle mama wyciąga szybko smoczek z buzi i wkłada butlę z mlekiem, zwykle pije ładnie już potem to mleko, a jak nie to ponawiam cały proceder, czasem nawet 3-4 razy aż w końcu zacznie pić to mleko:-)

nie daje sie tak oszukiwac :( zaczyna wyc od razu :/

ionka dla dzieci po 4 miesiącu jest już kilka smaków kaszek, wsypuj do każdego mleka inny smak tak około malutkiej łyżeczki aby nie zagęścić ale zmienić smak mleka.

próbowałam malinowa i pluła. dzis zjadła jaglana z jabłkiem na mleku, wiec moze to metoda? no ale niz a butli ;)
zaraz pora mleka, zobaczymy.............................echhhh.............

znalazłam obiadek ze szpinakiem bez mleka :) jutro wymieszam pół tego z połową potrawki z królika :)

próbowałam malinowa i pluła. dzis zjadła jaglana z jabłkiem na mleku, wiec moze to metoda? no ale niz a butli ;)

znalazłam obiadek ze szpinakiem bez mleka :) jutro wymieszam pół tego z połową potrawki z królika :)

nie martw się....zatęskni za mleczkiem prędzej czy później, nawet jeśli kilka razy odmówi Ci mieszanki nic się nie stanie. Mój syn nie jadł jakieś 28h i nic mu nie było - nie chciał i już, ale jak się w końcu dorwał zjadł chyba 220ml

spróbuj jeszcze bananowej i brzoskwiniwej. moja pola to malinową wsuwa tylko się uszy trzęsą

my tez mielismy taki okres, ze Pawel nie chcial pic. Ale powiazalam to ze zmiana mleka na alergiczne i do tego z upalami. Ale jak zrobilam kleik na Nutramigenie z kilkoma ziarenkami herbatki to zjadl 100ml. mleka plus kleik.

reklama
Ja tam się nie wtrącam he he:-) mam tylko pytanie czy ma jakieś znaczenia pora dnia o jakiej dziecko dostanie nowy produkt? czy należy podać go rano i czekać cały dzień na ewentualnąreakcję?:-) czy jak?:-)

Ja daje zawsze o 15.A mały chodzi ok 19-20 spac.Wole ,zeby przetrwail.I jakby co w nocy go brzuszek nie bolal.

Do góry