reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

My narazie na samym cycku. Też mnie korci spróbowac cos podać malutkiej. W tesco była promocja na obiadki bobovity 2 za 5 zł. Kupiłam juz kilka słoiczków samej marchewki, marchew z jabłkiem, jabłko, i zupki jarzynowe . z różnych firm , zobaczymy jak posmakują. A z bobovity jest kaszka manna na mleku modyfikowanym.To pierwsze co podam łyzeczką w obiad zamiast piersi.Póżniej marchewke słoiczkową, bo ekologicznie uprawianej raczej tu nie kupię . Jeszcze 4lata temu , jak syn był mały to kazano unikac wszystkiego z glutenem, a teraz odwrotnie...A i dzieciaczkom na butli mozna śmiało dawać zwykłe chrupki kukurydziane, do pomymłania w rączkę.

reklama
no i O. wszamała to danie z tym pasternakiem ;)
ale powiem Wam, ze z tej firmy zupełnie inne jedzonka niż ze słoiczków, te ze słoiczków maja taki charakterystyczny posmaczek, po prostu czuc od razu, że to słoikowe, natomiast to jak domowe :)
kwaśne było, bo z jabłkiem, O. krzywiła się i zaraz otwierała buzię po jeszcze ;)

ile płaciłas za tą kaszke? ja jak przyjdzie do karmienia to bede musiala gdzies do wiekszego sklepu podjechac bo u mnie tylu rzeczy nie ma.

tak apropo ta kaszka manna z mm jest po 6 miesiacu ale to chodzi chyba o dzieci na mm ,a te karmione piersia po 4 maja dostawac?

popiepszone to jakies wszystko;p

ja dzis bylam w rossmanie i kupilam kleik ryzowy z bobovity
chce mu podac na mm bo chcialabym zeby posmakowal mleka modyfikowanego, moze mu zasmakuje i bede mogla czasem podac butle;-)

chce podac na mm, lyzeczka ile na poczatek?? i kiedy, myslalam o tym zeby rano...:tak:

a manna dla dzieci na mm nie od 5go miesiąca? tzn skończonego 5go. w sumie czyli od 6go hehe, pogubiłam sie sama ;P

ja tam zacznę po skończonym 5tym czyli za jakieś 3 tygodnie :) łyżeczka na początku, z tym że nie wiem do czego, bo kaszek na razie nie daję, tylko warzywka i owoce. może do zupki?

karalajna co do kleiku ryżowego, to musisz pamietać, że on jest strasznie wydajny, rośnie w oczach ;) także ostrożnie, żebyś nie miała tego specyfiku zrobionego na tydzień z góry ;)
moja niecierpi, ma po nim odruchy wymiotne, czasem daje odrobinke do jabłuszka, żeby zagęścić.

dzieki za rady:tak:
bede oszczedna:tak:
bo ja wlasciwie ten kleik tylko dlatego zeby do mm sie przekonac raczyl;-) wiec za wiele go nie chce podawac

a czy zasmakuje...? heh

Mnie sie wydaje ze co do podawania posilkow to te dane są takie orientacyjne a kazda matka musi wyczuc swoje dziecko jedne mogą wczesniej byc gotowe na nowe jedzonko a inne pozniej, w zaleznosci tez czy dzieci maja tendencje do uczulen
ja mojemu dalam ze 2 razy polizac miodu a pozniej od znajomych dowiedzialam sie ze do 2 roku zycia dzieci nie powinny dostawac bo rzekomo strasznie uczula ale jego nie uczulilo dlatego mysle ze jak bedzie starszy pewno dopiero gdzies jesienią bede mu dodawac odrobine miodu do mleczka

reklama
Kochane, ja dosypuje małej do każdego posiłku do mleka modyfikowanego Nestle NAN troszeczke Kleiku Ryżowego Nestle, bo mała się nie najadała. Jej smakuje, nie narzeka hi hi. Wydaje mi się, że to dobry kleik.. Żadnych skutków ubocznych.. A kiedy mogę podać jakąś papkę? Np zupke z ziemniaczka i marchewki? I ile tego na początek?

Do góry