reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

a wiecie co dziwnego dzis widziałam...
papka słoikowa z banana firmy Hipp jest od 6go miesiąca, natomiast taka sama bodejże Gerbera juz od 4go... i co teraz? ;)
tak tylko zauważyłam, bo ja z bananem poczekam i dam normalnego, a nie słoikowego ;)

widziałam tez tą kazke mannę Nestle, ale ona z mlekiem modyfikowanym, robi się na wodzie. więc ja planuje kupić zwykłą mannę i po odrobince dawać ;)

reklama
ja tylko nie moge dojsc ile jest tej manny w tej kaszce z mm, podalam mu 25 gram calego proszku
a jak podajecie mm to jakie są proporcje mm na 80 ml wody

ja tylko nie moge dojsc ile jest tej manny w tej kaszce z mm, podalam mu 25 gram calego proszku

hehe ale mamy perypetie, jakoś tak nasunął mi się film ile jest cukru w cukrze:-D też już zaczynam się w tym wszystkim gubić. Ja chcę małemu już niedługo podać kleik kukurydziany na mleku mm.

katrinka, na butelkach jest taka podziałka: w mililitrach (nie za dużo lilili??) i w numerkach ;)
jeśli masz nalane wody do 5, to też dajesz 5 miarek mm. jak 3, to 3 i tak dalej :)
na 80ml to prawie 3 miarki bo 3 sa na 90ml.

mam nadzieję, ze nie zamotałam ;)

kaszka kukurydziana jest bezglutenowa, dodajesz mleko i jazda :)

a wiecie co dziwnego dzis widziałam...
papka słoikowa z banana firmy Hipp jest od 6go miesiąca, natomiast taka sama bodejże Gerbera juz od 4go... i co teraz? ;)
tak tylko zauważyłam, bo ja z bananem poczekam i dam normalnego, a nie słoikowego ;)

widziałam tez tą kazke mannę Nestle, ale ona z mlekiem modyfikowanym, robi się na wodzie. więc ja planuje kupić zwykłą mannę i po odrobince dawać ;)
Hipp ma to do siebie, że wcześniej wprowadza różne produkty.

Ja dawałam jedną łyzeczkę kopiatą dziennie

a ten kukurydziany ma gluten?? czy to jest bezglutenowe??
Kaszki kukurydziane i ryżowe są bezglutenowe, a pszenne glutenowe.

Dziewczyny czy wiecie jak cuchnie zupka dyniowa hippa?Sama ziemia i stęchlizna...aż mnie na wymioty brało a Daga elegancko wszamała:)Dzisiaj zjadła pół dużego słoiczka z rossmana:marchewka z ziemniakami i kurczakiem..a po 1.5godziny domagała się mleka,dałam jej 60ml to dopiero zasnęła.Ma apetyt momentami,tak jakby nadrabiała te dni gdy zjada mniej mleka.

reklama
Dziewczyny czy wiecie jak cuchnie zupka dyniowa hippa?Sama ziemia i stęchlizna...aż mnie na wymioty brało a Daga elegancko wszamała:)Dzisiaj zjadła pół dużego słoiczka z rossmana:marchewka z ziemniakami i kurczakiem..a po 1.5godziny domagała się mleka,dałam jej 60ml to dopiero zasnęła.Ma apetyt momentami,tak jakby nadrabiała te dni gdy zjada mniej mleka.

juz jej miesko dajesz?
ja dynie tez daje z hippa organic, takie płaskie miseczki po dwie pakowane. pachnie dla mnie normalnie- czyli tak samo jak wszystko słoikowe ;) a mała bardzo lubi :)

Do góry