reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Raczej wątpię, bo przecież mleko powstaje z krwi, a nie z treści żołądka :) Dlatego też nie bardzo wierzę w to, że jak mama zje coś wzdymającego, to dziecko ma potem gazy. Ja np przedwczoraj wszamałam pół kilo bobu i nic :p
popieram
dzieckoOK.pl
Ja tam nie mam na szczęście problemu z jedzeniem u Poli. rano o 6:30 zjadła 150 ml mleka, o 10:30 mleka 120ml. jak sie obudzi to pewnie wtrąbi 150 ml kaszki, później dostanie marchewkę z jabłkiem i na noc koło 20 zjada 180 m mleka i śpimy do rana.

mamusie, właśnie czytam artykuł w mam dziecko i pisze tam że można surowe jabłuszko podawać już 4 miesięcznym dzieciom, takie starte na tarce. co o tym sądzicie?
ja już podaję,ale tylko z nowego sezonu :-)
tak samo jak gotuje zupki ze świeżych warzyw.o ile warzywa w Ie można nazwac świeżymi,no ale najważniejsze ,że małej smakuje i nic jej po nich nie dolega.

tabasia na te liszaje koniecznie Triderm maść 3 dni i ani śladu:)

e kord jak mój przybrał w mies. 490g to powiedziała lekarka że duzo

a dziś mały miał 14 godzin przerwy w karmieniu , o 21.00 zjadł i do tej pory nie chce nic mleka tylko napił sie herbatki:/

Candy, moja też nie chce jeść :( wypije 70 mleka i tyle. ale za to herbatkę pije na potęgę, 3 butelki po 150 dziennie. przynajmniej się nie odwodni.

a moja w ogóle ostatnioo mało pije.za to więcej cyca ciągnie.dobre i to bo przynajmniej pewna jestem,że się nie odwodni.
dzisiaj pszy raz zrobiłam jej kaszkę na mleku modyfikowanym.zobaczymy jak jej się będzie spało.
Zjadła ze smakiem :-) mam nadzieję,że z brzusiem też będzie ok.

Fenix a taki offtopic zapodam, Ty teraz gdzie mieszkasz? w Limerick? :)

moja ostatnio w ogóle nie chce owoców, co mnie dziwi, bo w taki upał woli obiad ;) mleko bojkotuje i musze się nieźle napracować, żeby jej wcisnąć chociaż trochę, a jaka awanturę mi robi przy tym ;)

reklama
Fenix a taki offtopic zapodam, Ty teraz gdzie mieszkasz? w Limerick? :)

moja ostatnio w ogóle nie chce owoców, co mnie dziwi, bo w taki upał woli obiad ;) mleko bojkotuje i musze się nieźle napracować, żeby jej wcisnąć chociaż trochę, a jaka awanturę mi robi przy tym ;)

to masz to samo z mlekiem co moj jak ma dobry czas to wypije 100ml, a czasem 20 ml i jest krzyk, ale ja mu dolewam soczku malinowego dla zmiany smaku i zwykle po tym oproznia butelke do dna, a jak cos zostawi to znaczy ze juz mu się w brzuszku nie zmiescilo i nie jest glodny, sprobuje moze u ciebie tez zadziala, wybredne te nasze dzieci się robią :)

Do góry