madzia84
Kochamy Ciebie Bartusiu!!
To niezle wazy mój do twojego to maluszek,ale mam nadzieje ze to nadrobi.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
my bylismy dzisiaj na szczepieniu maly dzielnie to zniosl nawet duzo nie plakal i bardzo szybko się uspokoil
obecnie wazy 6800 i przez 6 tyg przybral tylko 600 gram i pani doktor mowi ze za malo przybral i ze za malo mleka wypija i powinnam mu jakos je zagęszczac szczerze to srednio mi sie podoba ten pomysl i poki co to sie wstrzymam wg mnie maly jest dosc tlusciutki i dlugi ubrania nosi na rozmiar 6-9 miesięcy a on ma 4 miesiące nie chce zeby byl jakims olbrzymem i potem pol zycia walczyl z nadwagą, je ile chce a teraz jest gorąco i czasem cięzko w dziecko wmusic jedzenie
jak sie wazylam z malym to tak mi się wydawalo ze malo przybiera a to co przybral to chyba w większosci zasluga przejscia na mm, zobaczymy jak bedzie teraz musze się z nim regularnie wazyc tak gdzies raz na tydzien to bede wiedziec, dobrze ze domowa waga w miare dobrze pokazuje wage krzysia
Ta lekarka tak ma, ale ona nie jest dla mnie autorytetem, mam jeszcze jedną lekarkę- "czarownicę"- homeopatkę, kedyś sie do niej wybiorę i zobaczę co powie na temat Lilki. Moja Pola tez tak przybierała, a jak miala rok to nawet 9 kg nie ważyła i ile bylo gadania, a dziecko zdrowe i wszystko OK. Przynajmniej oszczędzę kręgoslup;-)Czy Ci lekarze nie przesadzają?? Dziecko podobno najwięcej przybiera przez pierwsze 3 miesiące a później przybiera właśnie około 500-600 gramów na miesiąc więc dziwię się e_kord, że tak Ci powiedziała.
aj nic mi nie mow o lekarzach tutaj.masakra normalnie.4miesiace i 4dni.
Moniska masakra z tymi lekarzami!!!!!!!
Fenix jak ja poszlam tu do Irola z krwia w kupie, to powiedzial, ze to normalne i male dzieci tak maja a to byla ostra alergia pokarmowa :-(
ja najpierw dawałam kilka łyżeczek i jak widziałam,że nic się nie dzieje to na następny dzień małej dałam już tyle ile chciała,ale nie więcej niż pół sloiczka.Mam pytanko:
dzisiaj dałam Olkowi pierwszy raz 4 łyżeczki marchewki, jeśli do jutra nic mu nie będzie, to może już zjeść tej marchewki ile będzie chciał?? Czy też tyle samo?? Nie wiem w jakich ilościach mu rozszerzać tą dietę...
Kinga za pszym razem zjadła,ale na drugi dzień już miała odruch wymiotny.U nad doszedł brokuł, ale nie zasmakował bardzo, moja córcia chyba będzie niejadkiem
w dzień moja mała je tak plus minus co 3 godziny.dziewczyny a jakie przerwy robicie miedzy karmieniami?
bo ja karmilam co 3-3,5 , ale sama nie wiem czy on moze nie jest glodny, ze tak malo je?
dronka nie ma sie czego bac.Qrcze u mnie stoja słoiczki i soczki dla małej ale jakoś boje się wprowadzać nowe produkty jeszcze...czekam do magicznego 4 mca ale to pewnie tez bedzie za wcześnie bo póki co jest tylko cyc:-) ale chyba najpierw trzeba byłoby wprowadzić gluten a dopiero słoiczki bo o ile dobrze pamiętam ze dzieci karmione piersią mają wcześniej gluten ale jak go wprowadzic jak sie karmi cycem i sie nie odciaga pokarmu zielona jestem w tym temacie
mi powiedziano dokladnie to samo.Czy Ci lekarze nie przesadzają?? Dziecko podobno najwięcej przybiera przez pierwsze 3 miesiące a później przybiera właśnie około 500-600 gramów na miesiąc więc dziwię się e_kord, że tak Ci powiedziała.