reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
my bylismy dzisiaj na szczepieniu maly dzielnie to zniosl nawet duzo nie plakal i bardzo szybko się uspokoil
obecnie wazy 6800 i przez 6 tyg przybral tylko 600 gram i pani doktor mowi ze za malo przybral i ze za malo mleka wypija i powinnam mu jakos je zagęszczac szczerze to srednio mi sie podoba ten pomysl i poki co to sie wstrzymam wg mnie maly jest dosc tlusciutki i dlugi ubrania nosi na rozmiar 6-9 miesięcy a on ma 4 miesiące nie chce zeby byl jakims olbrzymem i potem pol zycia walczyl z nadwagą, je ile chce a teraz jest gorąco i czasem cięzko w dziecko wmusic jedzenie
jak sie wazylam z malym to tak mi się wydawalo ze malo przybiera a to co przybral to chyba w większosci zasluga przejscia na mm, zobaczymy jak bedzie teraz musze się z nim regularnie wazyc tak gdzies raz na tydzien to bede wiedziec, dobrze ze domowa waga w miare dobrze pokazuje wage krzysia :)

ale chyba najpierw trzeba byłoby wprowadzić gluten a dopiero słoiczki bo o ile dobrze pamiętam ze dzieci karmione piersią mają wcześniej gluten ale jak go wprowadzic jak sie karmi cycem i sie nie odciaga pokarmu:baffled: zielona jestem w tym temacie:happy:
Dlatego ja sobie nie zawracam głowy tym glutenem. Najważnejsze żeby go wprowadzić jeszcze w trakcie karmienia piersią, jak się nie zamierza kończyć karmienia szybko, to można gluten po 6 miesiącu wprowadzić.

obecnie wazy 6800 i przez 6 tyg przybral tylko 600 gram i pani doktor mowi ze za malo przybral i ze za malo mleka wypija i powinnam mu jakos je zagęszczac
Jak będziesz zagęszczać, to raczej więcej nie wypije, tylko wręcz odwrotnie. A z tą wagą to się chyba trochę czepia lekarka, w końcu 4-miesięczniak już nie przybiera tak szybko jak na początku.

To moja Pola malusia jest w porównaniu z waszymi waży 5500 a jutro skończy 4 miesiące
Moja Lila też dzisiaj po ważeniu i też nieduża bo waży 5830, a 4 mies. już skończone.
Katrinka7 moja lekarka powiedziała, ze tez za malo Lilka przybrała bo 500 g w miesiąc, ale przecież na siłe dziecku cyca nie dam bo sie nie da, ja i tak karmię średnio co 1,5- 2 godz.

Czy Ci lekarze nie przesadzają?? Dziecko podobno najwięcej przybiera przez pierwsze 3 miesiące a później przybiera właśnie około 500-600 gramów na miesiąc więc dziwię się e_kord, że tak Ci powiedziała.

reklama
to moj dzisiaj wazyl 8,29 kg, wlasnie konczymy 4 miesiace.
a i tak w ciagu tych upalow sporo mniej je niz zawsze.

katrinka: nie sadze by twoj maly mial byc grubiutki. moj jest okragly, ma faldki itp ale jest tez dlugi (ubrania 6-9). nie wyglada mimo wszystko na grube dziecko. teraz rusza sie coraz wiecej wiec moze cos mu waga spadnie ;)

Do góry