reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Ja z M.postanowiłam tak w związku z tym, że mleka Gerber mamy zapas bo kupiliśmy karton u M. w hurtowni i to poprostu będziemy dawać na zmianę to i Bebiko. Wydaje mi się że wycofaliby je już jak by szkodziło. a Franko wdał się pewnie w tatę i nie będzie gruby nigdy.

reklama
polka_84 ogladalam galerie i rzucilo mi sie w oczy ze szczuplego masz meza:-), szkoda ze twarzy nie widac;-)

a powaznie to co do mleka mysle tak jak ty:tak:

Wiecie co moje dziecko kocha wręcz serki i jogurty - zjada na raz dwa i to w tempie błyskawicy. Sądzę, że gdybym dała mu trzeci to też by zjadł. Zauważyłam jednak, że od kiedy tak je zajada to częściej ulewa - co okazuję się może być przyczyną zakwaszaczy obecnych w tych smakołykach, więc postanowiłam dawać mu je co drugi dzień. Ponoć mogą też powodować zgagę...eh...muszę mu teraz wymyślić coś innego mlecznego na te "bezserkowe dni"

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A ja mam pytanie o kaszki. Co dajecie dzieciakom oprocz kaszek ryzowych?? Ja jeszcze tylko platki owsiane blyskawiczne, owsianke i manne. Mysle, zeby urozmaicic jadlospis ale nie wiem czym:)

myszowata, ja daje naprzemiennie mm, jogurt, budyń, albo kanapkę z serkiem topionym :-)
ostatnio hitem jest kanapka z dżemem ;-) no ale to nie mleczne.
jak podrośnie można dać kakao, też mleczne.

nesiaa, pisałam już, ale będę się powtarzać ;-) my ryżowych czy kukurydzianych kaszek wcale nie jemy. Ol dostaje orkiszową i jaglaną, czasem mannę, czasem kuskus.
zastanawiam się nad gryczana na obiad...

nesia ja może nie o kaszce ale o czym co urozmaici diete i jest na mleku :-)
Wczoraj pierwszy raz dałam małemu buduń śmietankowy na krowim mleku 2%. W jakimś programie słyszałam, że krowie można stopniowio wprowadzać po pierwszym półroczu życia malucha. Zajadał się, aż mu się uszy trzęsły :-D Narazie niepokojących objawów brak więc pewnie będziemy powtarzać.

reklama
ramari, taki zwykły z torebki?
myszowata, pewnie F. zamiast połknac to, co ma w buzi, bierze nastepnrgo gryza... Ol tez tak robi :/

Do góry