reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
nesiaa sa kaszki zdrowy brzuszek nestle na mleko modyfikowane
Zdrowy brzuszek - nowe wyjątkowe kaszki Nestlé � Wiadomości � Gieldaspozywcza.pl
ja je daje wieczorem:tak:
Zakupilam niedawno ale jeszcze nie probowalysmy:)
nesiaa, pisałam już, ale będę się powtarzać ;-) my ryżowych czy kukurydzianych kaszek wcale nie jemy. Ol dostaje orkiszową i jaglaną, czasem mannę, czasem kuskus.
zastanawiam się nad gryczana na obiad...
Dzieki wlasnie zastanawialam sie nad takimi niemlecznymi, takimi normalnymi dla doroslych:) Rozumiem, ze Wy wlasnie jecie takie?? Bedziemy probowac:)

nesia ja może nie o kaszce ale o czym co urozmaici diete i jest na mleku :-)
Wczoraj pierwszy raz dałam małemu buduń śmietankowy na krowim mleku 2%. W jakimś programie słyszałam, że krowie można stopniowio wprowadzać po pierwszym półroczu życia malucha. Zajadał się, aż mu się uszy trzęsły :-D Narazie niepokojących objawów brak więc pewnie będziemy powtarzać.
Ja juz tez robilam Oli na mleku krowim ale manne, a budyn bedziemy smakowac w najblizszym czasie:)

Dzis Ola zajadala sie chelbkiem z maslem. Pokroilam jej na male kawaleczki, nawet niezle jej szlo ale niestety zamiast polknac to co miala w buzi to pchala nastepne:)

ionka Franio nie dostaje kanapki do rączki bo średnio z tym gryzieniem u niego i wtedy wysysa serek z kromki, a rozmoczony chlebek wyrzuca:-D Daję mu więc po maleńkim kawałeczku do buźki, ale i z taką "okruszyna" jakoś ma problemy...Mam wrażenie, że ten chleb gdzieś mu się po drodze przykleja...chyba...

ionka jak podajesz kasze jaglana i orkiszowa? z mlekiem? mam w domu jaglana z pol pojemnika... kuskus to pewnie na obiadek?

jesli chodzi o pawelka super je kawalki chlebka, jak juz kiedys pisalam mowimy na to autka:-), na plastikowym talrzyku ma chlebek posmarowany np dzemem i pokrojony na kawalki, swietnie sobie radzi, choc oczywiscie usmarowany jest caly ale coz...

dziewczyny może coś poradzicie co mają zrobić mój brat z żoną

mój brat ma córeczkę 13 miesięczną.

potrafi całymi dniami nic nie jeść, tylko w nocy 2-3 butle mleka po 150 ml. są załamani, siedzi w foteliku zaciska usta i nic nie zje przez cały dzień, ostatnio wylądowali u lekarza , mała się prawie odwodniła, musieli podawać środek na odwodnienie, znowu sytuacja się powtarza. dziś moja mama kupiła jej takie witaminy jakieś na pobudzenie apetytu dla dzieci powyżej roczku. normalnie ręce im opadają jak ona nie chce jeść tylko na śpiocha mleko pije - bez świadomości że cokolwiek je.

yra z tego co pamiętam to moja mama mówiła, że tak miała z moją siostrą. Jadła tylko na śpiocha. Jutro się widzę z mamą to ją podpytam i Ci napiszę.
ps. nowe zdjęcie Jasia przy suwaczku jest śliczne :-)

Yra moze niech pozwola malej samej jesc, pobawic sie jedzeniem, dac jej lyzeczke albo niech je rekami. Wiadomo, ze pewnie bardziej sie wypapra i bedzie sie bawic niz cos zje ale moze oswoi sie z jedzeniem.

yra taki problem mieli ze mną moi rodzice, mama nastawiała sobie buzik w nocy, żeby mi butle dać na śpiocha - ponoć pomogły jakieś zioła od jakiegoś księdza, który zajmował się ziołolecznictwem...

Franio zjadł dziś poraz pierwszy domowy kisielek - najpierw był w szoku, chyba z powodu innej konsystencji, ale zjadł wszystko! Potem jadł żółty ser - uwielba go i jak widzi jak ja jem do nie odpuści...ale boję się dać za dużo, więc max 1/4 plasterka

reklama
karalajna no ja orkiszowa i jaglana mam z Holle i daje z Oli mm i owocami. podejrzewam, ze zwykła "dorosła" kasza jest taka sama, tylko moze grubsza. zrób jak pisza na opakowaniu i dodaj mleka może?
kuskus na obiad, ale szału nie ma.

myszowata, Ol tez tak miała, ale ostatnio sama je kanapki.

yra, mam takie zdanie jak nesiaa :-) niech jej dadzą całą tacę rózności: kurczak w kawałkach, brokuły, marchewka na parze, makaron, podziubane owoce, no co im przyjdzie do głowy, nawet niełączące się ze sobą (typu banan i ziemniak). mała powinna sie zainteresowac, jeśli nikt nie bedzie jej stał nad głową i mówił: weź kalafiorka, weź jabłuszko. ubrudzi się pewnie okropnie :-D ja, jak Ol nie chce nic jeść, to w desperacji daję jej pogmerać łapką w misce z kaszką, albo zupką ;-) potem sobie oblizujemy palce. mała ma radochę, a przy okazji coś tam zje.

ja wiem, ze piękna ta teoria, ale mam nadzieję, ze podziała.

Do góry