reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Ja też zapominam, ale przeważnie dodaję pół żółtka do obiadu. Tylko mój coś ostatnio nie chce swojego obiadu, za o jadłby to, co my. Oczywiście daję mu skosztować, chyba, że coś jest mocno przyprawione.

no ja też z tym żłótkiem to różnie, czasem się pocieszam, że dałam mu przecież biszkopta a tam jest jajko w składzie:-DA i zauważyłam, że w tych słoikach lazania czy spagetti też jest całe jajko...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Franek od niedzieli nie wypił ani grama mleka, muszę mu i rano i wieczorem robić kaszkę mleczną i karmić go łyżeczką, a butlę, którą dawałam mu ok 14 zastępuję jogurtami, deserkami - nie ma mowy by choć trochę wyssał mleka z butli, natomiast inne płyny pije z butelki bez problemu. Czy ilość mleka zawarta w kaszkach mlecznych wystarczy dla jego prawidłowego rozwoju? Czu to normalne, że dziecko w jego wieku może już nie pić mleka???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
myszowata ja mleko odrzucilam w 4 miesiacu i nic mi nie ma,plulam mlekiem dalej jak widzialam do teraz zreszta nie lubie.

dziewczyny a co sadzicie o tych nieszczesnych danonka ja ostatnio bedac z kolezanka w na zakupach ona kupowala swojej corce i pyta sie mnie czy ja jasiowi daje a ja ze nie,to sie mnie spytala dlaczego ja jej ze nie dobre sa dla maluchów itp i co sie okazalo ,zer bedac w centrum zdrowia dziecka w ligocie jej corka i inne dzieci powyzej 7 miesiaca dostawaly danonki na sniadanie sama nie wiem co o tym myslec skoro w szpitalu daja;/ i to w tak dobrym i specjalistycznym szpitalu

troche nie skladnie b z malym na rekach pisze

mazia pocieszyłaś mnie z tym mlekiem, wiesz w mojej rodzinie wszytskie dzieciaki (tj dzieci mojego ciotecznego rodzeństwa) a jest ich aż 9-cioro były karmione mm do 3lat! Dla mnie to przesada, ale serio tak właśnie było! Co do danonków to nie wiem co o nich myśleć, w grudniu będziemy u pediatry na bilansie 9-miesięczniaka to spytam o to.Moja mam wciąż powtarza, że powinnam je dać Frankowi albo np bakusie. W sumie zjadł ode mnie trochę danio jagodowego, więc pewnie i danonek by mu nie zaszkodził....

Franek zasmakował w jogurtach i teraz mm jest be ;-) a Ol polubiła mleko znów... to chyba tak fazami przychodzi ;-)

co do dananków, to mnie akurat podawanie czegokolwiek w jakimkolwiek szpitalu, choćby i najlepszym nie jest żadną rekomwndacją. osobiście ich nie podaję, bo daje inne tutejsze jogurty, chociaż danonki tez sa dostępne. generalnie jeśli danon robi danio i danonki, to nie sądzę, żeby one sie czymkolwiek różniły ;-) więc troche nie rozumiem tego podziału, że danio "dobre" danonki "złe"

ionka też nie sądzę aby się różniły znacznie, zresztą ja nie mam takiego podziału, że jedne dobre a drugie już nie, powiem tak generalnie sporadycznie kupuję cokolwiek z danona (tylko wtedy jak w sklepie akurat nie ma wyboru), zwykle kupuję nabiał z siedlce i piątnicy, a jogurty bakoma albo jogobella, w zasadzie zawsze Franek zawsze próbuję tego co ja jem, więc chyba mogłabym już mu dawać te rzeczy w normalnych ilościach skoro nie było reakcji...

reklama
a mnie sie wydaje ze przesadzacie z tymi danonkami kazdy inny jogurt czy serek homo tez ma chemie i inne *******y poza tym jak nie jestescie czegos pewne to nie dawajcie easy:)
jak dzieciak dostanie jednego danonka na jakis czas to sie nic nie stanie

myszowata w wieku 7 mies dziecko powinno jesc ok 500mg wapnia teraz Franek ma 8 wiec pewnie icutke mniej potrzebuje przelicz

Do góry