reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Ale to nie o to chodzi, że mu nic się nie stało tylko podobno jakieś właściwości traci MM witaminy itd.
tak, też słyszłam o tym....

A mój Mały zjadł dziś troszkę serka homo i strasznie mu smakowała, walił rączką w pudełko, żeby jeszcze mu dać, ale nie dałam, na próbę dostał może łącznie jedną łyżeczkę na 4 razy

reklama
polusia: a czemu macie metode vojty? mala ma jakies bardzo mocne opoznienia w rozwoju? bo moj jak byl rehabilitowany to kobieta mowila ze vojta, tylko dla takich dzieci ktore maja bardzo duze problemy ruchowe. jest to bolesna metoda dla dziecka, wiec nie zdziwilabym sie gdyby wymioty byly reakcja na stres jaki dziecko przezywa
myśmy Vojtę dostali bo moja Pola nie chciała się obracać z plecków na brzuszek i ma asymetrię na jedną stronę .
a vojta wcale nie jest bolesna - przynajmniej te ćwiczenia co my mamy bo Pola przy nich się strasznie chichra :) ale to nie ten wątek więc już zmykam :)

moja dziś zjadła jednego pierożka z serem białym na słodko ale smakowało, jakby mogła to by mi go wyrwała z widelca :)

u nas dziś na śniadanie była jajecznica z koperkiem i baaaardzo smakowało :-D
muszę pokombinować ze śniadankami, bo kaszek nie chce jeść... jutro dam twarożek.

miałam zrobić galaretkę na podwieczorek, ale nie mam żelatyny, a strasznie leje :-( nic to, jutro bedzie :-)

na moim mleku(gerber) nic nie pisze ,ze nie wolno gotowac,zreszta jak ja gotuje to gora 1min 2 .

W tym przepisie na budyn czy kisiel tez trzeba pogotowac...

Racja z tymi kaszkami, drogie są i szybko się kończą:( Chyba też zacznę robić zwykłą mannę, tylko zastanawiałam się, jak to z tym mlekiem, ale już mnie oświeciłyście;)
Mój mały coraz bardziej wychciewa od nas jedzenie. Ostatnio jedliśmy zupę mleczną z najzwyklejszymi płatkami kukurydzianymi, to tak żebrał, że musieliśmy go częstować. Nic mu nie było. Po jogurcie naturalnym też nie ma żadnej negatywnej reakcji, no i serki homogenizowane też jadł, bo teściowie przywieźli specjalnie dla niego i też wszystko ok, tylko one są jak na mój gust za słodkie.

ja dzis ugotowalam manne i za bardzo nie podeszla, za rzadkie wyszlo i dalam butla a tam chyba troche smoczek zatykal, sprobuje jutro gesciej alboz ta waniliowa

reklama
Mazia, ale nawet mocne podgrzanie zabija witaminy. Np ostatnio gdzieś czytałam, że miód traci swoje właściwości zdrowotne już w 50 stopniach, cytrynę też powinno się dawać do wystudzonej herbaty. A na opakowaniu mleka podany jest przepis przygotowania i jest napisane że woda ma mieć jakąś tam temperaturę i widocznie producent uznał, że to wystarczy ;)

Do góry