reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
mazia widzę nie obawiasz się żadnych nowości, no ale swoją drogą jeśli małemu nic nie jest, to nie widzę problemu. u nas wszystko po kolei jedziemy, swoją drogą mój M nawet by mi nie pozwolił eksperymentować ale w tej kwestii jesteśmy zgodni.

No yra nie obawaiam sie bo mam dziecko ktore na prawde wszystko toleruje ani trazu mi nie ulal czy zwymiotowal,boli brzuszka tez nie ma.Skore ma czysciutką :) wiadomo,ze kotletów mu nie daje czy jakis danonków.Daje wszystko w miare mozliwosci najwyzszej jakosci ,swieze i pachnące:D A schematów zadnych nie znam i juz dawno odkad wprowadzilam mu miesko w polowie 5 miesiaca sie nie trzymam.

a my dzisiaj pierwszy raz probowalismy serek waniliowy i twarozek wymieszany z jogurtem i serkiem waniliowym bo takie cos do klusek robilam dla nas i malemu smakowalo, chociaz wczesniej juz sernik probowal i nic mu nie bylo, ale to malenkie ilosci tego dostawal

a wogole to zapomnialam powiedziec, tydzien temu jak bylam u rodzicow to jak nam sie jeszcze nie chcialo wstac to moja mama wpadla na pomysl zeby malemu jajecznice zrobic taką na parze no i maly wciągnął zoltko i bialko, duzo tego nie zjadl bo zrobila z jednego jajka i ponad polowa sie zostala, podobno mu smakowalo no i na szczescie nic mu nie bylo

a twarozki i jogurty naturalne jakie dajecie?
jaj uz też nie patrze na schemat. Młody dostał wczoraj cała miske kaszki pszennej i jest gites :-)
na brzoskwinie nie ma jednak uczulenia wrabal w tym tyg cale dwa duze sloiki i brak wysypki:-)
Nikus tez jadł serniczek i smakowało dostał wczoraj troszke jogurtu jagodowego bakomy i tak buzke otwierał ze az milo :-)
dzis nawet sporo wrąbał. Dostal 1raz kaszke truskawkowa i chyba jest to najsmaczniejsza kaszka jak dotąd

ja na 150 ml daje 2 miarki od mleka :)
ło matko, nie jest to bardzo slodkie?
ja jak dawalam herbatki to byla to jedna lyzeczka na 150 lub 1,5 na 250ml.

ale moje dziecko pije tylko wode... na szczescie, herbatki zbedny koszt.. a wcale nie maly.
które z was dziewczyny zagęszczają czymś mleczko na noc?

jeśli tak to czym i w jakich proporcjach.?

hmmm a śpią te wasze maluszki trochę dłużej dzięki temu?
ja zageszczam, w dzien Pawelek pije 180 ml wody + 6 miarek Nutramigenu + 2,5 miarki (od mleka) kleiku ryzowego.
Na noc podaje 210 ml wody + 7 mleka + 3 miarki kleiku.
Nie, nie spi dluzej, ale samego mleka nie chce pic.
dzisiaj obiadek tak sobie poszedł w ogole Niko jadłby same jogurty najchetniej

Monia a kiedy wy nowosci bedziecie wprowadzać?
nowosci ... ha... nie mam pojecia, ale staram sie juz zaczac powoli dawac mu inne posilki niz mleko. Bo mnie wkurza ze przy skonczonych 8 misiacach zamiast wcinac juz prawie wszystko, moje dziecko pije mleko... no a nie ukrywajmy.. to mleko kosztuje.. puszka po 13,10 starcza mi na 2 dni, bo moje dziecko jadlo 5 razy dziennie mleko. (wraz w dwoma karmieniami w nocy)
Monia na mm chyba serkow nie ma zreszta nie wiem.MOj je juz zwykle twarozki,topione a nawet zolty serek.Zreszta zolty ser tez je w sloiku gerbera po 8 mies spagethi z kurczakiem.Dzisiaj mu kupilam w sklepie takie fajne serki do smaorowania kiri .Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.bocian.co.uk/upload/Products/hochland-serek-kiri-100g-natura-13731.jpg

i dzemik brzoskwiniowy zobaczymy czy bedzie jadl.

Monia ale macie z ta alergia to co PAwelek je??

Ja lece malemu banana dac

Dzisiaj z innych posilkow niz mleko dalam mu: winogrono, troche wedlinki, obiadek z ryzu,marchewki i krolika.
Wczoraj dostal makaron penne bez jajka.. narazie wszystko dobrze..
a i jedlismy ziemniaka (pycha) i jablko.. w sumie to jablka nie chcial, krzywil sie i plul.. a wcale nie bylo kwasne.

Twarożek półtłusty z jogurtem naturalnym danone. Co do kaszki truskawkowej będę musiała znowu dać małej i sprawdzić czy ma na nią uczulenie, po pierwszej próbie pojawiły się krostki.

reklama
Myszowata podawałam bobovite i nestle, po jednej i drugiej wszystko dobrze.

Moje dziecko też odpukać żadnej alergii. Nadal czego się boję to większych kawałków np. biszkopta stresa mam ogromnego więc wolę mu rozdrobnić do deserku niż żeby sam memlał póki co. Na noc dostaje 210 wody + 6 miarek mleka + 4 miarki kaszki zdrowy brzuszek. Od kilku dni idzie spać o 19:30, przedtem butla i następnie ok. 6, 7 butla.

Do góry