reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Ja wczesniej dawalam kaszke lyzeczka na noc ale Ola byla zbyt zmeczona zeby jesc lyzeczka, wiec teraz wypija 210ml mm z dwoma miarkami kleiku kukurydzianego. Niby spi troszke lepiej ale nie wiem czy to zasluga zageszczenia mleka.

ja tam nie zagęszczam niczym.
polusia, a ta kaszkę Hippa dajesz na noc zamiast mleka?? bo mam kilka słoiczków właśnie, a Ol zaczyna sie buntowac na butelkę... :/

w ogóle zauważyłam, że moje dziecię raczej nie będzie juz piło mleka w dzień. kolejny raz odmówiła z wielką kłótnią. daje jogurt albo topiony serek na ciastku ryżowym.

ja tam nie zagęszczam niczym.
polusia, a ta kaszkę Hippa dajesz na noc zamiast mleka?? bo mam kilka słoiczków właśnie, a Ol zaczyna sie buntowac na butelkę... :/

w ogóle zauważyłam, że moje dziecię raczej nie będzie juz piło mleka w dzień. kolejny raz odmówiła z wielką kłótnią. daje jogurt albo topiony serek na ciastku ryżowym.
tak daję na noc zamiast butli.dodaję do tego jeszcze trochę musu owocowego i mała zjada ze smakiem :)

no to może bedę robic tak samo.
tak naprawdę to Ol bardzo mało mleka pije...
niby dziecko powinno pić pół litra mleka dziennie, a u nas wyjdzie w połowa tego. no jeszcze jogurty daję, serki itp też z mleka, to chyba tez się liczy...

ionka ja i moje rodzenstwo juz od 4 miesieca odrzucilismy butle i mleka w ogole nie pilismy.A wszystko z nami ok:)

A moj wczoraj dostal ten budyn z przepisu ale sie zajadał!!! MASKRA polecam i bardzo fajny sposob na przemycenie do diety mleka bo tam 100ml mleka idzie.

no to może bedę robic tak samo.
tak naprawdę to Ol bardzo mało mleka pije...
niby dziecko powinno pić pół litra mleka dziennie, a u nas wyjdzie w połowa tego. no jeszcze jogurty daję, serki itp też z mleka, to chyba tez się liczy...

tzn serki takie na mm? czy na krowim?
przez ta alergie mojego dziecka wypadlam z rytmu odnosnie nowosci.

my dzisiaj bedziemy jesc na obiadek ryz z marchewka i krolikiem.
nie wiem czy moge.. mam nadzieje, ze alergia sie nie poglebi.

reklama
pawelek dzis dostal zupe warzywna delikatny krem hipp po 7 miesiacu, powiem wam ze mi samej ta zupka smakowala, zostawil na dnie sloika to dojadlam!:-D

Do góry