reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Dzieki dziewczyny, mnie tez pomoglyscie tym menu. Teraz wiem, ze Ola nie je tak malo. No i jakby chciala to moglaby przespac cala noc:) No ale widocznie nie chce zeby mama sie wyspala:p:p

reklama
dziewczyny, odkryłam dziś bardzo fajne danie dla naszych dzieciaczków - zupka warzywna delikatny krem z hipp, Mały zjadł wszystko, a i mi smakowało, bardzo dobrze przyprawiona (pieprz, sól, majeranek, lubczyk):tak:

Ja przyprawiam delikatnie obiadki lubczykiem, albo bazylią.Wasze dzieciaczki ładnie jedza.Milenka w porównaniu zjada mniej obiadku.
Po przebudzeniu 210mm ale czesto zjada tylko 180
Pózniej gesta kaszka ale butelką
Obiadek mały słoiczek lub odpowiednio obiadek domowy+ 100 soczku
mleko m 210-180
deser lub jogurt+biszkopty do rączki
wieczorem kaszka
W nocy gdy sie obudzi mleko m 150-180
ALe martwie sie że mało wazy ,8500

frotka nie martw się u nas jest mleko 3 razy dziennie ok 150-200ml, ale tak szczerze to zwykle zje max 160ml, sporadycznie więcej a bywa, że i 100ml, dziś rano np w ogóle odmówił mleka, zjadł tylko jogurt, a po 4h zupkę

Dziewczynka ale ma 8 i pól miesiąca juz. Przeczytałam ,ze powinna podwoić wagę urodzeniową po pół roczku a potroić wagę po skończeniu 12miesiaca. Urodziła sie 3800.To wygląda,ze w normie.Tylko naczytam sie ze dzieci Wasze 9kg a nawet ponad 10 a młodsze i stąd ten niepokój.

Kochana, moja odrobine młodsza od Twojej i waży 7200.
dzis zjadła dośc dużo śniadania z melonem- bardzo polubiła melona :-)
za to obiad to katastrofa. miałam pół słoika dużego- zjadła 5 łyżek. i połowę małego jeszcze ale totalnej papki. trwało to 40 minut, prawie mnie szlag trafił!

ta zupka z lubczykiem i mojej podpasowała, ale mnie osobiście odrzuca, bleee.

Ionka a Olcia też taka długa?Milenka 81cm.
Z jedzeniem dzisiaj podobnie.Zupkę z warzyw na parze zrobiłam, z cukinią i kolejny raz pluła .Przetrzymałam ją godzinę, żeby zgłodniała i dałam ponownie.Powtórka.Chyba jednak cukinia jej nie podchodzi, jeszcze nigdy normalnie jej nie zjadła.Wkońcu otworzyłam słoiczek bobowity z królikiem ,parę łyżek wcisnęłam z wielkim oporem. Zaciska usteczka i nie ma siły.Przełozyłam do butelki, dolałam 90ml mleka m i dopiero zjadła .Zauważyłam,że jak jej ząbki wychodzą to nie chce jesć łyżeczką. Rano ,kaszki zbozowej z owocami, ze słoiczka, też nie więcej jak 5 łyzeczek przełknęła.Ręce opadają .starszy też niejadek ostatnio.Wyskoczył do góry a żebra i kości ,aż serce ściska.

reklama
dziewczyny a jakie macie podejscie jak dziecko nie chce jesc?? dajecie cos innego, czy czekacie jakąs godzine i probujecie znowu??

bo ja ustalilam ogolnie w miare stale pory posilkow i jak gadzina nie chce jesc to stwierdzam ze na sile pchac mu nie bede i jego strata musi czekac do kolejnej pory posilkow, ewentualnie moge tą pore przyspieczyc o max pol godziny, ale nie wiecej

Do góry