reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

Kuba dostał pół malutkiej łyżeczki i szkoda, że nie widziałyście jego miny:-D Popłakałam się ze śmiechu, tak się wykrzywiał:-D Wyrodna matka ze mnie:-p
Szpinak idzie do kosza, nawet ja tego nie zjem.

reklama
Dziewczyny, które dawały ziemniaczki ze szpinakiem z Bobovity: czy u Was też to miało taką gęstą, aż galaretkowatą konsystencję? Bo nie wiem, czy to ma takie być, czy się jakoś popsuło:dry:
Miało ale nie za każdym razem. Zdarzało sie, ze jak było właśnie takie gęste to dodawałam wody i było w porządku. Mój Franek zajadał sie tym szpinakiem:)

Dzisiaj podałam mu pierwszy raz pół żółtka. Zmieszałam z marchewką z ziemniaczkami Hipp-a. Smakowało. Teraz tylko czekam czy nie uczuli.

Dziewczyny my jestesmy cycowi ale chcialbym malemu podawac kaszkę mannę,jaglaną itp sama robie bo tych gotowych nie toleruje to moge zrobic na mleku 2 czy 1 musi byc?

Kuba dostał pół malutkiej łyżeczki i szkoda, że nie widziałyście jego miny:-D Popłakałam się ze śmiechu, tak się wykrzywiał:-D Wyrodna matka ze mnie:-p
Szpinak idzie do kosza, nawet ja tego nie zjem.

oj moj tez tego nie cierpi, raz robilam mu sama bo szpinak mialam od mamy z ogrodka i to mi nawet dobre wyszlo bo mnie nawet smakowalo, ale to ze sloiczka to obrzydliwe podziwiam te dzieci ktore sie tym zajadają :) moj do nich nie nalezy, ale co tam wszystkiego nie musi lubiec :)

Ja dzisiaj debiutuję w roli kucharki dla mojego syna. Wczoraj kupiłam od sąsiada podobno ekologiczne warzywa. Od innego sąsiada mam dostać ziemniaki tylko na naturalnym nawozie. Może dostanę też od teściów jakieś zapasy, szczególnie zależy mi na ekologicznym mięsie. Dzisiaj dodam takie ze słoika Gerbera.

dziewczyny a mam pytanie co do marmolady jabłkowej takiej domowej? można? a kompoty? np. jabłkowy? wiadomo teściowa robi z własnego drzewa, bez żadnych dodatków nic,

reklama
yra ja dałam małej taki kompot, jabłka mamy z działki nie pryskane, ale musiałam go troszeczkę posłodzić bo był kwaśny, bardzo jej smakował, planuję jeszcze zrobić mus z jabłek.

Do góry