reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
mamusie ktore podaja mleko nr 2 czy je zageszczacie?? ja poki co przechodze z 1 na 2 ale dalej zageszczam tak jak wczesniej, porownywalam kalorycznosc i te mleka mają tyle samo kalorii w 100 ml wiec chyba bede dalej zageszczac

u nas jedzonko dziś bez problemu, wcinał wszystko aż miło. Ja mam pytanie tak się zastanawiam czy niemowlętom można podać do picia kubusia ale tego z tych rzadszych czy może zawiera on jakieś barwniki i inne. Wie ktoś może?

no i przy probie podanie brokula 2 raz niestety, skonczylo sie wymiotowaniem.
Brokul do kosza, za jakis czas znowu sprobuje.

Pawelek ma znowu jakies uczulenie... nie mam pojecia od czego..
czuje sie bezradna..
Wczoraj nie jadl ni nowego, jedyna nowosc to syrop.. ale chyba od niego by nie wysypalo co ?

mojego kiedys po Infacol'u wysypało bo ma w składzie cos z pomarańczy :sorry2:

Monia, Ol nie toleruje fenistilu- więc różnie może być z syropkiem...

a mi położna powiedziała, żeby nie dawać mleka "2", jeśli rozszerzam dietę Oli. więc nadal na "1" jesteśmy, ale ono "do końca zycia" się nadaje ;-)

daję 2 i zagęszczam kaszkami nadal
ja rowniez zageszczam. nie chce by mi sie ulewanie powtorzylo.
kubus to najwieksze g*no ja bym nie podawala niby napisane ze bez cukru to maja go peeeełno
pediatra mowila ze to paskudztwo no i danone oczywiscie :)
wczoraj gadalam ze znajoma (okolo 60 lat) i mowila , ze pracowala kiedys przy wyrobie sloczikow i mowila, zebym nie dawala tego dziecku.
Podobno warzywa i owoce to same chodzily przed zmiksowaniem i pasteryzacja :eek:
mojego kiedys po Infacol'u wysypało bo ma w składzie cos z pomarańczy :sorry2:

Monia, Ol nie toleruje fenistilu- więc różnie może być z syropkiem...

a mi położna powiedziała, żeby nie dawać mleka "2", jeśli rozszerzam dietę Oli. więc nadal na "1" jesteśmy, ale ono "do końca zycia" się nadaje ;-)

kurcze, zaraz sprawdze sklad tego syropu.
my jestesmy na biebiko 2 i jak pani przy szczepieniu zapytala jakie mleko pijemy, to powiedziala "dobrze".

reklama
Do góry