reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Ja dzis gotuje obiadek dla Olenki. Zobaczymy czy bedzie jej smakowac.
Dziewczyny czy jak miksujecie zupki to na gladziutko czy sa troszke wieksze kawaleczki? Czy miesko gotujecie osobno czy w zupce?? Czy orientujecie sie moze jak dlugo moze byc zamrozony surowy kurczak?

mięso im chudsze tym dłużej może być zamrożone, 6 miesięcy na 100% ale czy dłużej nie wiem, zupki miksuję na gładko, a mięsko gotuję osobno i nie dodaję do obiadku wywaru, który powstał przy jego gotowaniu

z tego co wiem, to mięsko oddzielnie i wywaru się nie daje.

u nas brokuł też beee, nawet jako dodatek do czegoś... za to uwielbia pomidorową z ryżem ;-)

ostatnio wysypało ja straszliwie po morelach :-/ a jadła wcześniej i było ok. wapno w syropku i woda termalna przez kilka dni i przeszło.

a ja jeszcze żółtka nie dałam :-( no trzeba jajka kupić...

wieprzowina chuda 6 - 8 miesięcy
mięso wołowe 8 - 12 miesięcy
cięlecina 6 - 8 miesięcy
podroby 3 - 4 miesięce
drób 6 - 8 miesięcy
ryby 2 - 4 miesięcy
warzywa 5 - 9 miesięcy
owoce 8 - 9 miesięcy
ciasto 5 - miesięcy
lody 6 miesięcy
zupy gotowane 3 miesiące
znalazłam w necie info o mrożeniu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja nie wiem co z tym żółtkiem czy już podawać czy się wstrzymać jeszcze... mały niby ma skazę która ponoć wiąże się z uczuleniem na jajko... aczkolwiek nie jadłam jajek po porodzie i nie wiem czy jest na nie uczulony :sorry2: może w następnym tygodniu spróbuję mu podać :dry:

reklama
ja też mam zamiar dać cukinię jako kolejną nowość. No i jeszcze maliny będe chciała mu dać. Ale jeszcze dzisiaj i jutro dam mu buraka, może wkońcu zrobi kupę jak trzeba, no a potem dam cukinię, zastanawiam się jeszcze jak mu ją podać, czy samą czy z czymś. No a w następnym tygodniu dam mu malinki.

Do góry