reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
Też się zastanawiam czy nie zacząć gotować. Mój wprawdzie niby je słoiczki, ale nie robi tego z wiekszym przekonaniem.
Teraz i tak juz jest nieźle. Jeszcze kilka dni temu miał taki okres, że jadł bardzo mało. Najwyzej dwa razy dziennie mleko, tochę obiadu i deserku. Wieczorem jakieś 5 łyżeczek kaszki i koniec.
Fiołkowa mojemu młodemu też raz na jakiś czas coś wyskakuje na buźce - takie czerwone kropeczki głównie na nosku i obok niego. Nie mogę jednak ustalić od czego. Najpierw myślałam, ze to gluten i odstawiłam. Jak sie okazało chyba niepotrzebnie. Potem myślałam, że moze cielęcina. Teraz sie skłaniam ku jagnięcinie - a ją lubi najbardziej. Pewnie na koniec sie dowiem, ze to jakiś dodatek typu por czy kukurydza.
Dziewczyny pewnie juz było, ale nie potrafie znaleźć. Podajecie juz maluchom żółtko? Jeśli tak to jakich jajek? Z marketu czy od kur grzebiących?:):):)

jakbym czytala o Nikodemie :))
ja bede podawac zołtko z rynku. Pech taki, żenie mamy upraw eko ani znajomi w okolicy ani nie ma sklepu z takimi warzywami

ciagle nie wiem jak zaczac z glutenem.
Polusia ta kaszka bobovity to jaka?? pszenna, kaszka manna czy bez roznicy??
czy mogę zagotować obiadek swoj i do tego wsypac kaszke manna blyskawiczna czy ja TRZEBA zagotowywac?

jakbym czytala o Nikodemie :))
ja bede podawac zołtko z rynku. Pech taki, żenie mamy upraw eko ani znajomi w okolicy ani nie ma sklepu z takimi warzywami

ciagle nie wiem jak zaczac z glutenem.
Polusia ta kaszka bobovity to jaka?? pszenna, kaszka manna czy bez roznicy??
czy mogę zagotować obiadek swoj i do tego wsypac kaszke manna blyskawiczna czy ja TRZEBA zagotowywac?
ja mam manne z kupca taką błyskawiczną ale ją trzeba gotować ok. 4 min. ale mam też mannę z bobovity z tym że ona jest z mm, a teraz podaję kaszkę 5 zbóż z glutenem do mleka na noc.

ja mam manne z kupca taką błyskawiczną ale ją trzeba gotować ok. 4 min. ale mam też mannę z bobovity z tym że ona jest z mm, a teraz podaję kaszkę 5 zbóż z glutenem do mleka na noc.

ja za bardzo nie moge dosypac do mleka bo nie zawszem i to mleko zje wiec w grę wchodzi tylko dodanie glutenu do obiadu albo na sniadanie :/

Marciaa najłatwiej moim zdaniem mannę do obiadku lub jeśli myślisz o śniadaniu to kup jakąś glutenową kaszkę, ale z niewielką domieszką glutenu

ja za bardzo nie moge dosypac do mleka bo nie zawszem i to mleko zje wiec w grę wchodzi tylko dodanie glutenu do obiadu albo na sniadanie :/
polecam kaszkę 5 zbóż z lipą z Nestle, ma gluten możesz dodać na śniadanko do mleka i ma fajny smak taki herbatnikowy :)
a do zupki do zwykłą mannę lub kup owocki z biszkoptami,owsianką lub kaszką manną,
ja takie kupuję i podaję na zmianę z kaszką

reklama
Do góry