reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

reklama
moniskabe: ta kaszke bananowa to masz z mlekiem mod czy bez? a co do mrozenia to mozna, tylko nie nalewaj sloika do pelna bo moze peknac, lepiej tak 3/4. nie mozna tego pasteryzowac bo zakretki sie nie nadaja juz, ale mrozic jak najbardziej.

marela: jesli jest to zwykla kaszka manna, to trzeba ja ugotowac. ale jesli masz taka w proszku z mlekiem modyfikowanym np nestle czy bobovita to najpier trzeba ja rozrobic z woda, 1 lyzka stolowa na 30 ml i dopiero potem dodac np do deseru

ja rozsmażam jabłuszka z odrobiną wody, cukru i cynamonu, jak odparuje sok i się rozgotują to gorące do słoików i do szarlotki na zimę jak znalazł :)

monia też miałam ją kupić bo ostatnio była w rossmanie w promacji po 2zł z hakiem, ale doczytałam się na opakowaniu, że nadaje się do spożycia tylko przez 3dni od odwarcia, a u nas by tak szybko nie poszła więc sobie darowałam, szkoda bo cena była super zwłaszcza w porównaniu do nestle, którą ostatecznie kupiłam

Zaczełam ten wątek bo chce sie poradzic co juz wprowadzacie maluszką, dotąd karmiłam piersia i juz nadszedl czas wprowadzac nowe pokarmy i soczki........ jak narazie od niedawna daje zupki i deserki z gerbera...... ale no cóz nie jestem do tego przekonana, daje chrupki kukurydziane (flipsy czy jakos tak :)) czasami kawalek maluski banana albo starte jablko..... i zastanawiam sie co jeszcze dla rozmaicenia menu mozna podawac......dajecie kaszki mleczno ryzowe???? czy tego nie dawac.....:):)

monia też miałam ją kupić bo ostatnio była w rossmanie w promacji po 2zł z hakiem, ale doczytałam się na opakowaniu, że nadaje się do spożycia tylko przez 3dni od odwarcia, a u nas by tak szybko nie poszła więc sobie darowałam, szkoda bo cena była super zwłaszcza w porównaniu do nestle, którą ostatecznie kupiłam

to dziwne, bo na mojej napisane jest, zeby zuzyc w przeciagu 3 TYGODNI ;-)

reklama
Do góry