reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Karmienie i przepisy maluszków

to chyba ugotuję zupkę i dodam pomidorka, ciekawa jestem czy jej posmakuje :)
zjadła dziś znowu mięsko z gołąbka i to całą miseczkę, zobaczymy czy dziś też będzie żyganko czy nie. po ostatniej było ale to może tylko zbieg okoliczności :)

reklama
wiecie co, mam w domu 3 rózne słoiki z bobovity i w kazdym jest por. mur beton młoa nie zje. kurde, powinnam czytać etykietki w sklepie :no:

Pomidorki juz można ale koniecznie bez ziarenek, bo nawet nam dorosłym bardzo podrażniają żołądek. :)
Milenka juz hippa jadła owoce z jogurtem , smakowało i bez złej reakcji.
Wogóle juz kupuję większe słoiczki z obiadkami , niektóre maja już widoczne drobniusieńkie kawałeczki i sa gęściejsze.Dawałam znowu sok z maliną ale kupka zielona po nim. Tego dnia nie dawałam obiadku cały dzień mleko lub kaszka. Żółtko po 6m co drugi dzień pół.

u nas jedyną rzeczą co nie mogę podać Poli to brokuły, nawet malutkiej cząsteczki nie może być w zupie bo zaraz jest wrzask i plucie na kilometr:)

Kochane mam kaszke manne blyskawiczna, jak ja przyrzadzic???
Czy pol lyzeczki moge zagotowac? Ile wtedy wody? Chce dodac zaraz do obiadku i nie wiem jakie proporcje :nerd:

ja mam zwykłą mannę, wlewam wody na ok 1cm wysokości garnka wsypuję 2 łyżeczki kaszki i mieszam do zagotowania, potem gotuję ok 2-3min i gotowe, oczywiście małemu daję z tego pół łyżeczki do obiadku a resztę do lodówki i jest ta kolejny dzień

Tabasia to oczywiście wszystko na oko, dopiero za jakimś trzecim razem mi wyszło, jak zrobisz to ocenisz czy wyszło zbyt gęste czy wręcz odwrotnie i zmienisz ewentualnie proporcje, więcej wody czy kaszki, ocenisz sama

reklama
Kochane mam kaszke manne blyskawiczna, jak ja przyrzadzic???
Czy pol lyzeczki moge zagotowac? Ile wtedy wody? Chce dodac zaraz do obiadku i nie wiem jakie proporcje :nerd:
Ja robię wg instrukcji na opakowaniu: gęsta -czyli 3 łyżeczki na 100 ml i gotuję 2 minuty. Małemu daję troszkę, a resztę sama zjadam po dodaniu odrobinki cukru:-D

Do góry