reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie i przepisy maluszków

a ja wczoraj ugotowałam 2 plackie lyzeczki manny pw 170 ml wody, po 2 minutch gotowanie mialam jakies 150 ml w miare plynnej manny dodalam do tego jesszcze wody takz zeby bylo 210 ml i 7 miarek mleka no i grzdyl na noc oproznil te butle, mysle ze jak juz miesiąc gluten dostaje to teraz moge dawac 2 lyzeczki tej manny, z jednej to za rzadkie by bylo

reklama
Tabasia to oczywiście wszystko na oko, dopiero za jakimś trzecim razem mi wyszło, jak zrobisz to ocenisz czy wyszło zbyt gęste czy wręcz odwrotnie i zmienisz ewentualnie proporcje, więcej wody czy kaszki, ocenisz sama
Oczywiscie za rzadka wyszla :-D:-D:-D
Ale i tak dodalam, bo nie mialam czasu gotowac drugiej :-p
Jutro bedzie lepiej :tak:
Dzieki!

Ja robię na źródlanej - gotuję w czajniku, przelewam do osobnego czajniczka i podgrzewam potrzebną ilość w podgrzewaczu. Ta woda starcza nam średnio na 1 dzień.

reklama
Troszkę was podczytałam i jestem troszkę w tyle... mimo że moja je juz miesiąc rózne amciu - jabłuszko, gruszka, śliwka, banan, brokuł, ziemniak, marchewa, dynia to jeszcze nic a nic z manna kaszką... i nie wiem jak zacząc. Pomóżcie.....a dodam że malucha jest na cyśku !

Do góry