reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie - czyli nasze potyczki z cycuchami u butelkami:)

ja tez nie budze na karmienie. Moj zarlok sam sie budzi:-D. Melisa-ja bym na Twoim miejscu nie wybudzala malej tym bardziej, ze jest coraz starsza i przerwy miedzy karmieniami sie wydluzaja.

reklama
Ja wogóle nie wybudzałam ;). Ani jednej ani drugiej. Jak dziecko głodne, to samo się obudzi :).
A jak przybiera na wadze normalnie, to tym bardziej ;).

ja tez nigdy nie wybudzałąm ani Jakuba ani teraz Alka- czasem robi nawet przerwy grubo nadprogramowe, cyce mi wtedy pękają ale spoko daję radę a mały jest tłuścioszek na samym cycu.

natalia a spróbuj w jak najmniejszej ilości mleka rozpuścić ten Dicoflor, teoretycznie to najlepszy probiotyk na rynku ( w sensie przyswajalności itp.)

Jak ja bym chciała, żeby mi Młoda tak spała :-( już było lepiej a teraz od kilku nocy budzi się co 1,5 godziny, bo jej tak gazy idą :-( a ja przez to taka niedospana :-( i już się oczywiście zastanawiam, co jest nie tak, że w dzień już jest ok, a w nocy mówiąc wprost "pierdzi" jak szalona :-(

Melisa nie budź:) Maurycy śpi w nocy 9 godzin. Jedzenie nadrabia rano i wieczorem bo dwa razy zjada pełną porcję co 2 godziny:D

Karmisz butlą czy cycem? A jak butlą to ile Młody zjada? Bo mój Bartuś ostatnio jest ciągle głodny. Chciałby jeśc co chwile. Zjada 130 - 140ml mleka mm albo mojego, ale jakbym mu dała więcej to zje wiecej. Poprostu wciągnie tyle ile w butli ma:szok:. I jak zje to za chwilke już wpycha piąstkę do buzi:szok:. I ja nie wiem juz, czy on ssie te łapki dlatego, że jest głodny, czy tak poprostu, żeby sobie possac ( Bo smoczka Bartuś nie uznaje). A od wczoraj to już wogóle masakra, zwłaszcza właśnie rano i po południu - cały czas płacze o jedzenie. Boje sie mu tak cały czas butle dawac, bo nie chce go przekarmic, dlatego staram się go tak przeciągną zeby chociaż 3 godziny przerwy było. Ale w nocy ładnie śpi, 5-6 godnin to norma, a wczoraj spał 9 godzin!!!

butlą. zjada 120, w dzień je co 3-4 godziny, wieczorem o 19 i 21, potem idzie spać i je koło 6-7 i o 9. mój często ssie łapki jak chce beknąć. Zapisuj sobie przez kilka dni ile zjadł i o której godzinie. też miałam taki okres, że wydawało mi się, że pochłania nie wiadomo ile. zrobiłam taką właśnie rozpiskę i wyszło, że zjada dokładnie tyle ile powinien:)

reklama
Dzieki Dziewczyny :-) Tak jak poradzilyscie juz nie wybudzam :-) Teraz Milenka w dzien nadrabia, bo do poludnia to czasem co godzine wola :-)

Do góry