reklama
U nas zależy jak Ninka je, jak jest mimozą to nie ulewa i tylko sobie beknie, ale jak zamienia się w barakudę to i ulewa i beka i ma czkawkę przeważnie wszystko naraz + siku u kupka na przewijaku.
Na czkawkę dostaje cyca, ale boję się, że się zachłyśnie. Masuję jej też brzuszek.
Na czkawkę dostaje cyca, ale boję się, że się zachłyśnie. Masuję jej też brzuszek.
a powiedzcie mi "butelkowe" mamy, co ile i ile jedzą Wasze dzieciaczki?
zaczynam się martwić, bo Nusia potrafi być głodna co 2h i zjeść nawet 150ml oczywiście najczęściej "idzie" 90ml, ale jak piszę - co 2, 3h. przedwczoraj wytrzymała w nocy 6h, ale zjadła 150 i to 2h po wcześniejszym 100..
a na czkawkę jest jeszcze okrutniejszy sposób - Maluszek musi odrobinkę popłakać, wtedy też podobno przejdzie.
zaczynam się martwić, bo Nusia potrafi być głodna co 2h i zjeść nawet 150ml oczywiście najczęściej "idzie" 90ml, ale jak piszę - co 2, 3h. przedwczoraj wytrzymała w nocy 6h, ale zjadła 150 i to 2h po wcześniejszym 100..
a na czkawkę jest jeszcze okrutniejszy sposób - Maluszek musi odrobinkę popłakać, wtedy też podobno przejdzie.
Ostatnia edycja:
pieszczoszka1988
Jestem mamusią
Mi powiedzieli w szpitalu,że dziecko w wieku mojej Laury powinno zjeść jedno razowo góra 120ml nie wiecej !!! Albo jeść mniej a częściej w przypadku kiedy budzi sie np co godzine.
Obecnie moja mała zjada 90ml i czasem jak jest jeszcze głodna to po 30 minutach dorabiam jej 30ml
Obecnie moja mała zjada 90ml i czasem jak jest jeszcze głodna to po 30 minutach dorabiam jej 30ml
czarnula83
Fanka BB :)
ja robie dla malego po 90 ml mleka, w nocy zjada tak okolo 70-90 co 2-3h a w dzien tak okolo 3-4 godziny je
u mnie na mleku pisze ze do drugiego tyg ma jesc 90 ml a od 2 tyg 120 ml wiec jutro wchodzimy na 120 ml. kupilam mu mleko dla glodnych dzieci bo sie nie najadal zwyklym.
ogolnie w dzien ladnie spi [ caly dzien spi] w nocy budzi sie co 2-3 godz zje i idzie spac ale od 6 rano baraszkuje tak do godziny 9 rano marudzi i nie da sie uspic. ehh marze o przespaniu calej nocy
na czkawke nic nie daje - dosc czesto ja ma nie wiem czemu, z ulewaniem nie mamy raczej problemu bo zawsze raczej odbeknie a jak uleje to raczej malutko.
kupy wali raczej przy jedzeniu od razu, wiec z nimi nie mamy problemow, chociaz zdarza mu sie nie zrobic i wtedy sie wscieka.
dzisiaj pepek mu odpadl i jakos dziwnie to wyglada jakos tak "surowo". smarowalismy mu spirytusem.
mi po wczorajszym odpadnieciu wielkiego skrzepaaaaaaa zmniejszylo sie krwawienie
u mnie na mleku pisze ze do drugiego tyg ma jesc 90 ml a od 2 tyg 120 ml wiec jutro wchodzimy na 120 ml. kupilam mu mleko dla glodnych dzieci bo sie nie najadal zwyklym.
ogolnie w dzien ladnie spi [ caly dzien spi] w nocy budzi sie co 2-3 godz zje i idzie spac ale od 6 rano baraszkuje tak do godziny 9 rano marudzi i nie da sie uspic. ehh marze o przespaniu calej nocy
na czkawke nic nie daje - dosc czesto ja ma nie wiem czemu, z ulewaniem nie mamy raczej problemu bo zawsze raczej odbeknie a jak uleje to raczej malutko.
kupy wali raczej przy jedzeniu od razu, wiec z nimi nie mamy problemow, chociaz zdarza mu sie nie zrobic i wtedy sie wscieka.
dzisiaj pepek mu odpadl i jakos dziwnie to wyglada jakos tak "surowo". smarowalismy mu spirytusem.
mi po wczorajszym odpadnieciu wielkiego skrzepaaaaaaa zmniejszylo sie krwawienie
Patina26
moja na szczescie przesypia całe noce tzn wczoraj zasnela ok23 wstała po 5 ..czyli wieczorkiem najadla sie moim mleczkiem , rano wstala zjadla z dwoch piersi i spala do 9 , ale potem sie zaczeło znowu karmienie dwie godziny i dalej chciala jesc zobaczyl laktatorm czy dam rade cos sciagnac no i 30 minut sciagania - 20 ml wiec mogła ciagnac i tak nic by nie wyciagla ,,,dorobilam jej 30 ml mleka i spi ...wiec juz sama niewiem czaem sie naje moim mlekiem czasem nie wiec juz niewiem co robic ...masakra
dziewczyny ktore sciagacie ? ile wyciagacie mleka tzn po karmieniu moze byc tak mało?
do tego w lewej piersi z boku od wczoraj mnie cos boli tak jak by siniak podskora czuje , czy to moze byc zastoj jakis , nic tam nie czuje twardego ale boli np jak sie schylam albo nacisne?
dziewczyny ktore sciagacie ? ile wyciagacie mleka tzn po karmieniu moze byc tak mało?
do tego w lewej piersi z boku od wczoraj mnie cos boli tak jak by siniak podskora czuje , czy to moze byc zastoj jakis , nic tam nie czuje twardego ale boli np jak sie schylam albo nacisne?
Patina u nas jest dokładnie to samo,raz się naje a raz nie. Ja na razie jeszcze ani raz nie użyłam laktatora,nie podałam też mm ale jak tak dalej pójdzie to pewnie kupię mm i będę podawać jak oba cycki opróżni i nadal będzie okazywał oznaki głodu.
Na bolące piersi polecam kapustę-poleciły mi to koleżanki listopadówki-podobo bardzo pomaga. Obłóż piersi kapustą białą,załóż stanik i tak zostaw,powinno pomóc. Podobno kapusta ma jakieś tam właściwości,ze wyciąga co trzeba i przynosi to ulgę.
Na bolące piersi polecam kapustę-poleciły mi to koleżanki listopadówki-podobo bardzo pomaga. Obłóż piersi kapustą białą,załóż stanik i tak zostaw,powinno pomóc. Podobno kapusta ma jakieś tam właściwości,ze wyciąga co trzeba i przynosi to ulgę.
anik.
Mama Krzysia :)
a powiedzcie mi "butelkowe" mamy, co ile i ile jedzą Wasze dzieciaczki?
Mój Żarłok już zjada po 120 ml... a ma dopiero niecałe 3 tygodnie. Przestałam się sugerować tym co mówią w szpitalu o ilości, bo Krzyś chodziłby głodny na okrągło. Budzi się co ok. 3 - 4 godziny jak zje 120 ml. Wczoraj w nocy przespał nawet trochę ponad 5 godzin. Jak dawałam mu 90 ml, to potrafił się budzić co 1,5 godziny. Widocznie on potrzebuje zjeść więcej, jak "prawdziwy facet"
reklama
Mailen
Moja nie jest facetem i tez nie ma nawet 3 tyg a 120 ml wypija bez mrugniecia okiem. Po 90 często jest niespokojna i musimy jej dorabiać 30, ale trochę sie boję ze to za dużo jak dla niej. A z obu cyckow jestem w stanie ściagnac max 70 ml.
Podziel się: