reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Mam takie pytanko: czy ktoras z (.)(.) mam odwazyla sie karmic siedziace, raczkujace czy stojace na kolanach dziecko? Moj dziec "przyczlapal" do mnie z otwarta buzia i chcial sie przyssac ale sie przestraszylam, ze chapnie mi cycka i z nim sobie gdzies pojdzie :-) Takze chcial-nie chcial nakarmilam na lezaco :-pAle moze przesadzam z tym strachem i da sie karmic inaczej niz na lezaco (mam na mysli pozycje dziecka a nie mamy!):confused:

Kugela, moja próbowała na siedząco, ale mi z tym było jakoś dziwnie. Najczęściej karmie na leżąco, bo jest już taka ciężka i duża że ciężko mi ją utrzymać.

reklama
Jezeli karmie siedzac, szczegolnie poza domem siedzac na krzesle, to juz od dawna Robert siedzi mi na kolanie bokiem lub w rozkroku przodem do mnie i je. Nie wiem dokladnie, ale mial nie wiecej niz 5 miesiecy.
Od niedawna namietnie sie przekreca i to dopiero wyzwanie - lezymy sobie, Robert je, az tu nozki i bioderka sie przekrecaja, ciagna za sobo brzuszek, a ten reszte cialka z glowa, a usta przyssane do piersi... Srednio przyjemne, dlatego karmiac na lezaco trzymam go ostatnio za noge i blokuje manewry ;)
Gdy je siedzac tez sie czasem wykreca i lezy brzuszkiem na moim brzugu i je.
Wrzuce moze pozniej zdjecie z wakacji, jak sie posilal w dziwnej pozycji.

wikasik - bede wdzieczna za zdjecie :-) Ja sie wlasnie boje wszelakich akrobacji - lezac najlatwiej "trzymac w ryzach" ;-)

Trzy wakacyjne fotki z dwoch karmien, na jednym sobie leze, a maly sie obsluguje, na drugim siedze na kocu, a Robert na moim udzie i zajada.
IMG_0432.JPGIMG_0434.JPGIMG_0448.JPG

reklama
Do góry