reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Dałam dzisiaj mojemu sloiczek po 7 miesiącu - są tam drobne kawałeczki warzyw i pluł, krztusił się ale i troszeczkę mełł. Czy u Was podobnie? Nie wiem czy na razie sobie darować z kawałkami warzyw czy co jakiś czas go przyzwyczajać.
A co do mleczka - mój zależnie od nastroju - raz jest więcej mleka raz mniej . Tylko, że ja robie kaszkę na mleku modyfikowanym. Nie kupuje kaszki z mlekiem. Jak mu daje z butki to nawet 200 - ale przeważnie ok 150-180 ml wypija mleczka zagęszczonego kaszką. Z miseczki mniej zjada ale ona gęściejsza jest. Zdaża mu się kaszkę z butli popijać butlą mleka :eek: Dziwię się gdzie ta moja kruszyna to mieści.

reklama
Mam pytanko co do wprowadzenia normalnego mleka!? Kiedy zamierzacie?? Jak byl ten temat to sorki ale nie dam rady przeczytac wszystkiego!!

jeanta Ola juz kilka razy piła zwykłe mleko bo akurat mi sie skonczyło w proszku a była głodna to dostała. Nic jej nie było, kupa jak najbardziej ok

To ja chyba powinna być już na tamtym świecie:szok::-D Od malutkiej dzidziuni piłam mleko w dużych ilościach i żyje i jestem zdrowa :) Moja mama to samo ;) i też okaz zdrowia :)

co by nie pisali ja z mleka krowiego nie zrezygnuje;)
B.lubie np. płatki z mlekiem i jak by nie było mleko jest w wielu produktach .

Ostatnia edycja:
Tez slyszalam o tym ze mleko bardziej szkodzi niz pomaga! Ale tak naprawde to w dzisiejszych czasach cale zarcie to chemia!!! Tez mysle ze od roku zaczne mala na mleko zwykle przerzucac!

reklama
a mnie to nowomodne straszenie mlekiem krowim nie przekonuje. Idac tym tropem powinnismy chodzic nago, bo zaden inny gatunek ssakow nie naklada na siebie skor innych ssakow, ich wlosow (welna) i nie obleka roslinami (bawelna, len). Zaden inny gatunek ssakow nie roznieca tez ognia :-p Ludzie pija mleko od setek tysiecy lat i nasz przewod pokarmowy sie do tego przystosowal. Czytalam tez nie jeden artykul i ogladalam wypowiedz nie jednego naukowca sensownie i logicznie argumentujacy na rzecz mleka, przeciwko pomyslom wegan :cool2:

Do góry