reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Yolanta - a jak sie objawia kryzys po pol roku? Moj dziec nie akceptuje wciaz nic poza cycem, wiec kryzys brzmi dla mnie groznie :no: On ma jednak co i rusz fazy to dluzszego zasysania sie to krotszego i rzadszego. Pozwalam mu isc swoim rytmem :happy:

reklama
kugela - tak jak każdy kryzys laktacyjny. Wg. schematu kuzynki 3-6-9tydzień i 3-6-9miesiąc. Czyli przez chwilę jest za mało mleka na potrzeby ssaka. Kwestia nie poddania się i nie dokarmiania, tylko przystawiania ile się da. Ja sobie z wszystkimi do tej pory kryzysami mlecznymi radziłam tak, że jak karmiłam małego w tych okresach to na drugim cycu laktatorem działałam i najwyżej wieczorem dawałam to mleko, które w dzień odciągnęłam.

to odpukac ja jeszcze zadnego nie odczulam ale to moze dlatego, ze nie patrze na zegarek - cycoholik sie przysysa kiedy chce i na ile chce - slowem sam sie rzadzi :-)

Yolanta ,a czemu z dwóch nie karmiłaś?Ja karmię zawsze z dwóch jak np zaczynam od prawej to kolejne karmienie od lewej potem dopiero prawa no ale Amelicia już w dzień nie ma czasu wszystko ważniejsze żarty z cycem pociągnąć ,podgryźć potem strzelić uśmiechem potem pogadać tak więc tylko została mi nocna Amelianka -wampirianka karmię ja dwa razy i rano jeszcze raz o 9-tej dostaje około 180- ml gęstej kaszki.I mam zamiar jak długo się da choćby jedno nocne karmienie uskuteczniać było nie było tam w tym mleczku jest w cholerę witamin:tak:

azula - karmiłam z dwóch, chodzi o to, że jak z jednego dziecko ssie, to z drugiego laktatorem łatwiej ściągać. Jak mały się najadł to hop siup zmiana cyca. Chodziło o to, żeby pobudzać laktację, nie wiem, cycki myślą, że mają do wykarmienia bliźniaki czy co? Nie wiem jaki jest mechanizm działania tej metody ale działa :-p

kugela - też z zegarkiem nie karmię, ba, nawet nie wiem ile razy małego przystawiam :-p ale w tych okresach wyraźnie nie dojadał, a cyce bym wykręcać mogła i ani kropelki.

A ja to nigdy nie odciągałam no raz ręcznie do wanny przy kapieli bo był nawał i tylko tyle by cycki nie bolały .A karmie trzecie dziecko Adama 10 miesięcy bo zaszłam w ciążę i tak mi9 się zdawało ,że Adam już w sumie samodzielny pił rano ,wieczorem i raz nocą ,a to w brzuchu takie bezbronne i prastałam karmić,śp Zbysia karmiłam 7 miesięcy bo spadłam z wagi i ważyłam 45 kg dostałam @ i stwierdziłam ,że jestem chyba zbyt wycieńczona.Zbyszek po odstawieniu wypijał co 3 godziny 2x po 250 ml gęstej (dziura w smoczku jak smoczek duża) kaszki.No ,a Amelkę zobaczymy ile się uda:tak:No niby tak podczas kryzysu to to odciąganie faktycznie ma sens:tak::-D

Tak, kugela chcę całkowicie odstawić, a tłumaczyć się nie chcę bo to bez sensu-moje cycki moja decyzja. Myślę że krzywdy mu nie robię, karmię go już prawie 7 miesiecy więc dobry start mu zapewniłam. Ty lubisz karmienie a ja za nim nie przepadam i już. Ile kobiet tyle opinii. Nadal karmię o 19 i w nocy ze 3 razy więc przeciwciała narazie ma. Ale w końcu i tak trzeba będzie i to zakończyć.

Kugela- wg Ciebie odstawieni od piersi to krzywda, wg mnie nie :-)A uwielbiałam karmić piersią i moja córeczka też. Ile mam tyle opinii:-) I nie do końca się zgadzam też z tym, aby wszystko zostawić dziecku do decyzji... Ale każda robi jak uważa za stosowne.

Ju uwielbialam karmic piersia dopoki mlody nie zaczal sie wszystkim rozpraszac- pozniej zaczelo mnie wkurzac ze sie ciagle odczepia i wszystko tym tryskajacym mlekiem zalewam- i tak sie ciesze ze te 6 miesiecy karmilam.

reklama
andav na jakie mleko przeszłaś? Mały od razu wypijał Ci tyle mm co zalecają na opakowaniu? Nie chcę żeby mi mały spadł z wagi przez odstawienie. Zjada maks 180 i nie za każym razem. Na bebiku zalecaja 210 ml 3 razy dziennie.

Do góry