reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

reklama
U nas schemat dnia ostatnio jest taki:

7:30 (8:30 - zależy jak wstanie)- kaszka (po dodaniu mleka i kaszki wychodzi 210 ml)
11:00-12:00 - kaszka (zwykle ok. 120 - 150 ml tylko)
14:00-15:00 - obiadek, cały słoiczek chyba, ja mu tak na oko nakładam...
17:00 - kaszka (150 - 180 ml)
18:30 - deserek
20:00 - kaszka

Ostatnio zaczyna mi płakać w połowie jedzenia zupy, wyginać się, wyprężać... Nie wie - może dziąsła bolą, wczoraj jak mu je smarowałam maścią, to aż gorące były :-( generalnie zjedzenie zupy to u nas ostatnio lekka masakra, z deserkami nie ma najmniejszego problemu:baffled:

Co do nietolerancji mm... Flaurka, Krzysia po Nanie wysypało po ok. miesiącu dopiero... a mniej więcej po pół miesiąca zaczęły się kolki, najpierw sporadycznie, później codziennie. Zniknęły po zmianie mleka na HA właśnie (a jak się pojawiały to sporadycznie).

6-7 180ml mm
10-11 180ml mm
13-14 obiadek
17 180ml mm
18 deserek
20 180ml mm

kaszkę mannę kupiłam z nestle mały ogólnie jest wszystkożerny ale tej kaszki samej nie chce tzn zje ale z taką miną że masakra więc daję mu do deserku zazwyczaj.

Masakra - a moj je jak mu sie podoba;) Na pewno nie z zegarkiem w reku:) Tych cycow w ciagu doby to zjada z 8 - w nocy tylko sa 3 karmienia:)) Teraz leczę mu brzuszek - bo od wtorku po południu go bolal, wczoraj wieczorem dopiero wrocilo do normy, i zaczne mu dawać jednak obiadki, mysle, ze okolo 14. MM odstawiamy, bo chyba jednak źle na nie reaguje - dwa dni mial orkiestrę w brzuchu, z czego jeden dzien nie zrobil kupy, w drugi dzien zrobil ich 8. No i dwa dni był meeega placzliwy, jak nie on normalnie.
Z mm poczekam jeszcze kilka dni i dam mu jeszcze raz, by sie upewnic, bo go nie wysypuje a jednak brzuch go bolal i były jakieś histerie i zawirowania z kupami.

she ja teraz mu dawałam i zjadł więcej jak pół marchewka plus dynia ja tez sama robię ale przekładam do słoiczków i do lodówki , może się rozkręci z tym jedzeniem powoli
olisia jaki ten soczek dodajesz ?można by było dodać tego soczku do kaszki malinowej na mm??

I co lekarz powiedzial?

taaaa nic takiego co by mnie pocieszylo- powiedziala ze to jest nic, ze tym mam sie nie przejmowac, bo to sie poprostu mleko tam zbiera stad ta plamka biala- na co ja jej mowie ze mnie to boli za kazdym razem jak karmie- na co ona ze to jest za kazdym razem podrazniane jak on jest dostawiany- dala mi linolin salbe.

Ide zaraz na spacer- mlody mnie dobija a zwlaszcza to jego jeczenie!! jeczy poprostu za kazdym razem jak sie z nim nic nie robi!!! a trudno caly dzien z nim lazic i bawic- urok chlopcow.

My obiadek dajemy o 12tej a o 16,17 troche owocu z ta kasza manna a tak to big cyc ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jak ja czytam ile Wasze dzieci jedzą to w szoku jestem to mój chyba jest niejadkiem
8 cyc
10 pół słoiczka obiadku nawet nie całe pół
12 cyc
14cyc
16 ze 20ml kaszki na mm lub pół słoiczka deserku
19 cyc i spanko
Nie jest za mało ..?? Wasze dzieci jedzą cały słoiczek na raz??

ja daje pol sloiczka obiadku, i po nim dokarmiam mlekiem, caly obiadek raz tylko zjadl

reklama
Flaurka - mój po Nanie kupę robił codziennie, al miał kolki. Po Bebilonie HA natomiast kupy były co 2-3 dni. Teraz się unormował i mamy w sumie 1 na dzień, z tym, że robi ją 3-4 razy po kawałku ;)

Do góry