reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

reklama
Carmella - mnie się też nie chciało, ale dla dobra dziecka jadłam, bo karmiłam. Poza tym mieszkaliśmy z teściami wtedy i mi teściowa dogadzała, gotowała na co miałam ochotę i pilnowała abym regularnie jadła.

Laura jak sie urodzila trafila odrazu do inkubatora , nie nosili mi ja na karmienia tylko dawali jej butle. Jak zaczeli mi ja przynosic karmienie piersia wygladało tak,że mała possała chwile i puszczała.Bardziej sie bawiła niz najadała. Zaczełam odciagac swoj pokarm i dawałam jej go z butelki.. ale na dłuzsza mete bylo to dla mnie meczace.. bo duzo na zapas nie dalo rady odciagnac a odciaganie wtedy kiedy jest glodna nie bylo dobrym pomyslem bo mala sie denerwowala czekaniem az ja odciagne ... Wiec niestety daje teraz sztuczne.. no i czasem odciagam jeszcze swoje i tez jej dale wiec puki co dostaje i moj i sztuczny...

Carmella zmuszaj sie do jedzenia,ile mozesz.Jedz to na co Ci przychodzi ochota.Wiem co przechodzisz,ja mialam to samo.Moja rada,przejdz sie do psychologa.Ja sie otrzezwilam,jak doszlam do 46kg przy 172cm :baffled: i nie moglam sie o nic oprzec z bolu,ani spac w nocy,tak mi gnaty wystawaly,nie mowiac ze nie moglam nosic na rekach mojej 7msc coreczki,bo mi rece "mdlaly".Musisz robic wszystko dla dziecka,pamietaj ze masz Marcelka i jedz Kochana!

Co do jedzonka naszych szkrabow.Widzac przyrost 300gr na tydzien u Leo,srednio dziennie zjada ogolnie 480ml mm.Wczesniej jadl do 3,5-4,5h,teraz je wiecej ale i czesciej i dziwnie,w sensie 1-2 karmienia sa rozlegulowane.
Wczoraj wieczorem zajadal sie prawie,ze podwojna porcja(200ml),a w nocy mielismy kolki,"wymioty" i ogolne bole brzuszka :baffled:
Co mowia Wasi pediatrzy w sprawie podawania rumianku?Nie chodzi mi o kupny,tylko domowy-z torebki?Mowia Wam tez cos o podawaniu dzieciom na mm,cos innego?

Ja nie mialam pokarmu przez pierwsze swie doby, później bardzo mało więc małą dokarmiali w szpitalu Nan-em. Pokarm pojawił się dopiero na 4 dobę i już nie ma butli tylko cycuś :)

Ja tylko raz podalam cycka i zle sie to dla mnie skonczylo(otwarta rana,dzieki Pijawce).Za to odciagalam pokarm ile moglam,a mam jeszcze nawet sporo zamrozonego...niestety obudzilam sie pewnego dnia "pusta" i udalo mi sie tylko pare kropli wycisnac,walczylam caly dzien,jedne,drugi i koniec nawet kropli nie ma.Ale mleka mojego tyle zamrozonego,ze jeszcze z miesiac pociagniemy dajac raz dziennie.
Staracie sie walczyc ile mozecie dla Waszego mleka.

reklama
Ja tez podaje Malutkiej mm. I nie czuje sie zbrodiarzem.....:tak: niestety mamy karmiace noworodki mm sa w Polsce wyklete.
Ja miałam nawał po powrocie ze szpitala. Meczyło mnie to ciagłe odciaganie,piersi jak banie,gorące,brodawki pogryzione.
Dałam spokój,biore tabletki na zasuszenie. A moja Olcia wcina Bebilonek 1. 60-70 ml co 2 h. Kupki ładne,regularne. I nie załuję.
To wybór kazdej z nas. Przynajmniej tak byc powinno.:dry:

Do góry