reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

zaneta banana dawalam od ktoregos tam miesiaca, jablko tarte, gruszke tarta, no i dalej jak leci. Jak mial 7 miesiecy to w PL zajadal sie truskawkami, jagodami i wszystkim sezonowym.
Co do jogurtow to danonki i inne Danio to sam syf i bialka w tym tyle co nic.

reklama
ja mam zamiar być wyrodna matką, bo strasznie spodobało mi się coś co na blogu pewnej mamy wyczytałam kiedyś: moje dziecko je parówki, a jak ktoś mi zarzuca, że daję mu za mało warzyw to polewam mu parówki kechupem;)))

A dziś w Claudii przeczytałam super artykuł: może troszkę nie w temacie, ale temat karmienia te z porusza:

Beztroskie lata czy patologiczne dzieciństwo? - Kobieta.pl

Flaurka - fajne rzeczy czytasz:) Bartiś też jada parówki (co prawda drogie i z 70% mięsa, ale paści też mają) i też polewam je ketchupem - mały go uwielbia:) nie uważam żebym robiła dziecku krzywdę:)

Ollena - w tym problem, że dawałam mu surowe owoce, ale wypluwał, więc nie naciskałam - może w tym problem? teraz spróbuję troszkę wcześniej niż radzą "mądre poradniki".
danonki itp sam syf? może, ale dziecko coś jeść musi..

a słodycze dajecie??

ja daje coc staram sie ograniczac jak moge, podła jestem, wiem, bo sama w ukryciu wpieprzam do uczucia mdłosci :-) danonki i parowki tez daje. Do syfu tez trzeba przywyknac. Chociaz parowki kupuje te z wyzszej polk i tez nie daje codziennie. Ale szczerze, nie niemowlakom taka diete serwowalam. Jak byli mniejsi to kupowaalm im paróweczki z szynki (35zł na kg :szok:) i jogurciki dla niemowlat. Starszy jadl, mlodszy mial gleboko w dupie, wolal cycka (do roku!)

zanetaa no oczywiscie, ze cos dziecko musi jesc. Moj 'za mlodu' jadl duzo wiecej, teraz ma okrojony jadlospis. Parowek nigdy nie dawalam a teraz nawet nie popatrzy. Takze moze nie miec znaczenia, ze dziecko je wszystko od poczatku bo pozniej moze mu przejsc i dowidzenia ;)
Slodycze typu herbatniki, ciastka owsiane, moje ciasta je, innych rzeczy nie dawalam nigdy i dzieku temu dzis nie zje czekolady i nic koloru czekoladowego;-) nie lubi zadnych wymyslnych slodyczy, *******ek itd. Lizaka raz na jakis czas. A no i dla mnie Danio i tego typu jogurty to slodycze.
A najlepiej dziecko od poczatku przyzwyczaic do jogurtu naturalnego z owocami, to najzdrowsze, teraz mam taki zamiar.

Nasza malenka je dosc malo,ale na dziecko zaglodzone nie wyglada-wrecz przeciwnie,a je wszystko,wlacznie z jogurtami codziennie(wlasnie naturalny z owocami,rzadko typu danonki,ale sie zdarza i dziecku nie zabraniam).Owoce i warzywa,podaje zakamuflowane ;-) Czekolade teraz raz na pare dni,kawaleczek,z Leo tez mam taki zamiar.
Z nia zaczelismy podawac poza mm i niektorymi kaszkami,obiadki dopiero od 7msc zycia,choc przy mm powinnismy od 4.Po prostu mielismy pediatre do dupy!i ja sie jej glupia sluchalam :baffled:

Co do parowek ja daje od czasu do czasu, teraz w Lidlu maja parowki 83% miesa duza paczka za 10zl. Dobre nawet:tak: Danonki tez daje ale bardzo malo,Misia lubi slodycze ale to jej ograniczamy:tak:

Ops...ja parowek nie daje.U nas je je tylko psinka ;-)
Mamy karmiace butelkami,ile srednio jedza ml wasze dzieci?

reklama
Do góry