reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

reklama
Jasna doopa - mam zator kanalika i boli jak cholera. Mam guzka wyczuwalnego na piersi a na sutku biały pęcherzyk - ból okropny - miała któraś to? w Internecie czytam, że dziecko ma to wyssać - mój nie daje rady, choć przystawiam - właśnie 45-minutowa sesja się skończyła, on ssał a ja gryzłam kapcia z bólu... Inna opcja to przekłuć dziada igłą i wycisnąć - ale sie boję, bo jak narobię jeszcze gorzej???

mam pytanie. czy mozna mieszac 2 rozne mleka. np na 90ml wody dac 2 miarki np bebilon ha i 1 miarke b.pepti

Czytałam, że w ten sposób miesza się mleczka jak przechodzi się z jednego na drugie... Ja chyba popełniłam błąd nie robiąc tego stopniowo tylko podając małemu od razu Bebilon HA, a w międzyczasie Bebiko (żeby tylko zmienić z Nanu po którym miał kolki)... I teraz mamy problemy z kupką... :-( I nie wiem, jak mu zaradzić. Lekarka mówiła, że w Nanie były probiotyki, Bebilon ich nie ma i to może być przyczyna... Póki co zaczęłam podawać Małemu Lakcid. Zmieniasz Małej mleczko Pieszczoszko?

(p.s. - my jeździliśmy bardzo często na wczasy do Krzyżowej - tuż obok Krzyżówe ;) piękne okolice...)

Anik- ja co prawda karmię piersią ale z zalecenia pediatry podaję probiotyk- dicoflor. Problemu z kupami nie ma :) Może zapytaj swojego pediatrę. Jest on bez recepty. Dziennie podaje się 5 kropelek.

Flaurka przed karmieniem pod gorący okład lub gorący prysznic i młodemu cycka w pyszczek... To trochę poszerzy kanaliki i mleko łatwiej przepłynie włącznie z zatorem. Po cycaniu ochłodź cyca (lodem tudzież mrożonką ale ja plecam twaróg w pieluszce i do stanika-ładnie wyciąga mleczko też)... Tak trzeba robić póki to nie zejdzie (może potrwać parę dni)

he anik krzyżowa to rzut beretem do krzyżówek;) jak bedziecie sie wybierac w któryś weekend to daj znać możemy się wtedy spotkać:)

dziś byłam w aptece po bebilon pepti i pani z apteki powiedziała,że moge np robić tak: 6 posiłków z bebilon pepti a jeden z bebilonem HA . I tak samo można postępować z innym mlekiem. Jedynie mówiła,że by nie mieszkać rożnego mleka w jednej butelce.

reklama
Pieszczoszko, a czemu tak mieszasz mleczko?:-) Aaaa i kiedy Twojej Laurze zaczęła schodzić kaszka z twarzy po zmianie mleczka?

Jak tylko będziemy się wybierać dam Ci znać :-) nie wiem, czy w tym roku nam się uda, ale może w przyszłym...:-)

Do góry