reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

karmienie czyli barakudy i mimozy

Martusiu tylko ten mój szkrab je strasznie łapczywie i w ciągu 7-10 min wypluwa cyca i już w ogóle nie chce złapać z powrotem... konczy się awanturą i odłożeniem dziecka. Dlatego sądzę że on po prostu nie dojada się od razu tylko wypija lekkie mleko i zahacza tylko częściowo o to treściwe mleczko i dopiero po którymś razie jak go przystawie to się uspokaja i mam spokój na jakieś 2,5h. A u niego od razu widać jak chce sobie podziumlać cycka bo on go ledwo łapie, tak że w każdej chwili mogę mu wyciągnąć sutka i on też od razu zasypia jak tylko cycka w buzi poczuje :p

Może powinnam odciągać tą wode i dawać mu od razu tłustego... tylko kurde ile tej wody jest cholera wie. a jak się okaże że ja tlustego mam nie wiele...

reklama
może po prostu masz małego szalonego cycomaniakia;-)
ja bym wody nie odciągała bo musi maluszek ją mieć żeby ugasić pragnienie najpierw..
odciągnij sobie mleko do szklanki na noc włóż do lodówki i rano będzie wszystko jasne czy mleczko odpowiednio wartościowe bo jeśli tak to na wierzchu zrobi się "śmietanka":tak:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA zjadłam kapusty czerwonej gotowanej bo się zapomniałam :( i to dość sporo... Kurde mam nadzieję że to nie zaszkodzi Gabrysiowi...
ja we srode i czwartek jadłam młoda gotowana kapuste i młodemu nic nie było. Wczoraj i dzis gołabki i póki co cisza. Dzis troche bardziej niz zwykle popierdywał,dałam espumisan i jest spokój. Ja jem wszystko i jak do tej pory zero problemów.

Ostatnia edycja:
A ja przezywam wielki depreche bo musze zaczac karmic mala butelka :/ tak sie psychicznie na cyca nastawilam ze teraz nie moge sie z tym pogodzic :( mam bardzo silna anemie po porodzie i niewiele pokarmu :( ehh zeby te ciezkie chwile szybko minely :(

ja też jem sałate , juz w szpitalu dostałysmy na obiad
Mam pytanie pije melise , z powodu bardzo nerwowej sytacji w domu , działa mlekopednie też ,a jak z wplywem na dziecko ma jakiś niewiecie???

Dzięki za info dziewczyny! Ja sałatę uwielbiam, a myślałam, że nie można i dzisiaj tak ostrożnie jadłam:zawstydzona/y:

patina - melisę można pić, ale nie przesadzaj z ilością.

Melisa jak najbardziej...lagodnie wycisza i uspokaja...polecana szczegolnie na noc...podobno lepiej pic nieslodzona bo cukier zmniejsza dzialanie...poprawia laltacje
Zio

Ostatnia edycja:
reklama
ja też jem sałate , juz w szpitalu dostałysmy na obiad
Mam pytanie pije melise , z powodu bardzo nerwowej sytacji w domu , działa mlekopednie też ,a jak z wplywem na dziecko ma jakiś niewiecie???

Patina, ja piłam i nic się nie działo.
Ja skusiłam się na naleśniki z dżemem i mała miała problem ze zrobieniem co trzeba, prężyła się i płakała.
Tak na prawdę to mam wrażenie, że czego nie zjem to jej szkodzi.
Naleśniki, ciasto z jabłkami, sałata, po wszystkim jest prężenie i ostatnio zielona kupka - już nie wiem co mam jeść.
Dziś na obiad zjadłam schab gotowany w wodzie z majerankiem, ziemniaki i marchewkę gotowaną. Prawie zero przypraw. Zobaczymy jaka będzie reakcja.

czy można jeść borówkę karmiąc???

Do góry