reklama
edyta27
O&M
A Maciuś znowu nie ma co jeść - tzn. niby już się nauczył jeść kaszkę łyżeczką, ale okazało się że jest uczulony na mleko... No i znowu jestem w tak zwanej kropce - no bo butli dalej nie toleruje, jabłuszko i marchewkę owszem, ale w małych ilościach i nadal jest uzależniony od cyca. Na szczęście ja nie pracuję długo więc jakoś dajemy radę. A mleko które sobie odciągam wylewam...
Aniulka pisze:ja daję 4 razy 5rano ,9, 14, 18 kaszka. W miedzyczasie obiadek, deserek, soczek, herbatka.
to podobnie jak u nas, ale Olek nie chce nic pić, czasem napije się soczku często na mus, herbatka to dla niego katastrofa
Smoczki to naprawdę temat rzeka.my przetestowałyśmy kilka i najlepszy jest nuk first choice, bo jest szeroki i miękki, ale nie za miękki. tylko teraz problem mam taki, że niestety w moim wielkim mieście nie mogę kupić smoczka do tej butelki do papek ma otwór w kształcie Y. paranoja!!!
Rozi wcina 4 butle po 180ml 8, 12, 16, 19 do tego jakaś zupcia i deserek
edtya, że tak zapytam, czemu wylewasz odciągnięte mleko?? skoro jest uczulony, to możesz na swoim mleku robić kaszkę.
edtya, że tak zapytam, czemu wylewasz odciągnięte mleko?? skoro jest uczulony, to możesz na swoim mleku robić kaszkę.
no i u nas tak jest, dwa razy mleko z kaszką łyżeczką, bo u nas Krzysiek nie wypije kaszki z butli chocbym go przekupywała najdroższymi pieluszkami, dwa razy mleko z butli, raz w dzień i raz w nocy, raz zupka i raz owoce, a do picia wyłącznie woda, Krzysiek ją uwielbia, co mnie nie martwi , bo później zaprocentuje, kiedy będzie starszy albo latem, soków w dużej ilości nie można podawać a wodę może tankować do woli. ;D
Tunia, smoczek do butli ten sam, a co do kaszki na mleczku piersiowym, polecam, majka tak jadła. Byle nie zagotować
Tunia, smoczek do butli ten sam, a co do kaszki na mleczku piersiowym, polecam, majka tak jadła. Byle nie zagotować
tunia pisze:Smoczki to naprawdę temat rzeka.my przetestowałyśmy kilka i najlepszy jest nuk first choice, bo jest szeroki i miękki, ale nie za miękki. tylko teraz problem mam taki, że niestety w moim wielkim mieście nie mogę kupić smoczka do tej butelki do papek ma otwór w kształcie Y. paranoja!!!
Tunia jeśli chcesz to mogę poszukać we Wrocku takich smoczków i Ci wysłać
reklama
sylwia-lesiak
Fanka BB :)
TUNIA a nie sadzisz ze najlepszy jest smoczek i butelka ( mniej wazna 8)) aventu. Najpardziej naturalna. Ja jak daje malemu picie to wlasnie aventem!!!