reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Karmienie butelką też nie jest łatwe

reklama
U nas kaszka idzie o 8, 16, 19 i o 5 rano. Do tego deserki, zupka, soczki i czasami jak mało jej zupki to idzie mleczko :laugh:

A Maciuś znowu nie ma co jeść - tzn. niby już się nauczył jeść kaszkę łyżeczką, ale okazało się że jest uczulony na mleko... No i znowu jestem w tak zwanej kropce - no bo butli dalej nie toleruje, jabłuszko i marchewkę owszem, ale w małych ilościach i nadal jest uzależniony od cyca. Na szczęście ja nie pracuję długo więc jakoś dajemy radę. A mleko które sobie odciągam wylewam...

Aniulka pisze:
ja daję 4 razy 5rano ,9, 14, 18 kaszka. W miedzyczasie obiadek, deserek, soczek, herbatka.

to podobnie jak u nas, ale Olek nie chce nic pić, czasem napije się soczku często na mus, herbatka to dla niego katastrofa

Smoczki to naprawdę temat rzeka.my przetestowałyśmy kilka i najlepszy jest nuk first choice, bo jest szeroki i miękki, ale nie za miękki. tylko teraz problem mam taki, że niestety w moim wielkim mieście nie mogę kupić smoczka do tej butelki do papek ma otwór w kształcie Y. paranoja!!!
Rozi wcina 4 butle po 180ml 8, 12, 16, 19 do tego jakaś zupcia i deserek

edtya, że tak zapytam, czemu wylewasz odciągnięte mleko?? skoro jest uczulony, to możesz na swoim mleku robić kaszkę.

no i u nas tak jest, dwa razy mleko z kaszką łyżeczką, bo u nas Krzysiek nie wypije kaszki z butli chocbym go przekupywała najdroższymi pieluszkami, dwa razy mleko z butli, raz w dzień i raz w nocy, raz zupka i raz owoce, a do picia wyłącznie woda, Krzysiek ją uwielbia, co mnie nie martwi , bo później zaprocentuje, kiedy będzie starszy albo latem, soków w dużej ilości nie można podawać a wodę może tankować do woli. ;D

Tunia, smoczek do butli ten sam, a co do kaszki na mleczku piersiowym, polecam, majka tak jadła. Byle nie zagotować

Mati je butle o 8 16 20 4 W miedzyczasie obiadek lub deserek, soczek, herbatka.

tunia pisze:
Smoczki to naprawdę temat rzeka.my przetestowałyśmy kilka i najlepszy jest nuk first choice, bo jest szeroki i miękki, ale nie za miękki. tylko teraz problem mam taki, że niestety w moim wielkim mieście nie mogę kupić smoczka do tej butelki do papek ma otwór w kształcie Y. paranoja!!!
Rozi wcina 4 butle po 180ml 8, 12, 16, 19 do tego jakaś zupcia i deserek

edtya, że tak zapytam, czemu wylewasz odciągnięte mleko?? skoro jest uczulony, to możesz na swoim mleku robić kaszkę.

Tunia jeśli chcesz to mogę poszukać we Wrocku takich smoczków i Ci wysłać

reklama
TUNIA a nie sadzisz ze najlepszy jest smoczek i butelka ( mniej wazna 8)) aventu. Najpardziej naturalna. Ja jak daje malemu picie to wlasnie aventem!!!

Do góry