reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kąpiele maluszka

reklama
maks jak byl w wieku Alusi już leżał sobie sam w wanience z całymi uszkami pod wodą a i chodzi czasem z tatą pod prysznic i tam to dopiero wszędzie mu się leje.

bylismy ostatnio u laryngologa i dostalismy pozwolenia na moczenie uszek :)
mamy teraz nowa wieksza wanienke fajnie wyprofilowana i kapiel to sama radosc :D tylko ja dalej jestem cala mokra:D

Ja pierwszej kąpieli dziecka nie wspominam zbyt udanie,nie dośc że łazienka zalana to ja cała mokra... Ale potem jest bardzo fajnie i jak widzę tą radosc z kąpieli to az serce rośnie. Gorzej jeżeli przychodzi do mycia główki...

Michał ciągle ma wodę w uszach, bo mimo że trzymam go pod główką, to zawsze znajdzie sposób żeby wsadzić ją pod wodę. Staram się tylko jak najszybciej osuszyć je po kąpieli. Uwielbia etap spłukiwania główki czystą wodą z kubeczka. Czasem podskakuje tak, ze woda leje mi się na twarz, a on aż piszczy z uciechy. A bałam się, że będę musiała z nim walczyć podczas mycia, bo w szpitalu jak go brali do kąpania to wrzeszczał jak opętany na cały oddział. Nie wiem co mu robili. Wsadzali go pod kran z zimna wodą, czy co...?

moja niunia tylko przy pierwszej kąpieli płakała a teraz lubi kapiel i masażyk po kąpieli i wogóle cały ten rytuał :) my z mężem również uwielbiamy ja kąpać :)

moj maly ma niecale 6miesiecy i juz daje nam w kosc...chlapie wszedzie,rusza nozkami i raczkami.jeszcze uzywamy wanienki,ale niedlugo pojdzie w odstawke bo jest dluuugi.ale pani w sklepie w ktorym zaopatrujemy sie w akcesoria dla malego polecila nam krzeselko do kapieli.podobno swietne.jeszcze nie prubowalismy bo maly nie siedzi jeszcze samodzielnie,ale krzeselko dostalismy i czeka na Maxia.oczywiscie do normalnej wanny.moe warto sprubowac?o uszy tez bym sie nie martwila.z malym na basen uczeszczamy i woda mu sie tam leje a co dopiero w kapieli.a chlapciu chlapciu uwielbia!

Michał ciągle ma wodę w uszach, bo mimo że trzymam go pod główką, to zawsze znajdzie sposób żeby wsadzić ją pod wodę. Staram się tylko jak najszybciej osuszyć je po kąpieli. Uwielbia etap spłukiwania główki czystą wodą z kubeczka. Czasem podskakuje tak, ze woda leje mi się na twarz, a on aż piszczy z uciechy. A bałam się, że będę musiała z nim walczyć podczas mycia, bo w szpitalu jak go brali do kąpania to wrzeszczał jak opętany na cały oddział. Nie wiem co mu robili. Wsadzali go pod kran z zimna wodą, czy co...?

newt, pierwsza kąpiel wzbudza wiele emocji i niepokoju, dlatego Twój synek mógł na nią reagować właśnie w taki sposób:/

Ola
Reprezentuję markę Lovela. W przypadku pytań, chętnie pomogę.

reklama
ja kąpie mojego maluszka w wiaderku TUMMY TUB, i powiem Wam że rewelacja. zaczeliśmy jak mały miał 6 tygodni i tylko raz ostatnio spróbowaliśmy wanienki, to mały nie mógł się odnaleźć, chyba za dużo przestrzeni i czuł się niepewnie w pozycji leżącej. w wiaderku jest zxanużony aż po szyję i w pozycji jak w brzuszku, czuje się bezpiecznie, uwielbia siedzieć w tym wiaderku i nawet pio kąpieli daje się spokojnie ubrać i wypielęgnować, co po kąpieli w wannie było niemożliwe, bo darł się w niebogłosy, jak będziecie miały okazję to spróbujcie wiaderka, bo maluszki to uwielbiają, pozdrawiam DSC02206.jpg

Do góry