reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

nimfii-ja małemu daje z HIPP rumianek lub koperkową,raz dziennie, bo boję się o zatwardzenie kiedyś dawałam mu samo MM półtorej dnia przez zgorączkowane moje mleko i dostał,aż kolki, bo kupki nie mógł zrobić, wtedy nie wiedziałam, że przy MM się dopaja, a co ile twój kubuś robi kupkę i jest bardziej gęsta??

reklama
Ja dopajam czasem malego i robi kupki raz dziennie albo raz na dwa dni i sa wlasnie te kupki lekko gesciejsze niz kiedys :tak: Ja podaje mu z Bobovity koper wloski :tak:

ssabrina-a czym karmisz MM czy piersią?? Ja pół na pół i mój syncio ostatnio zrobił kupe po 2,5 dnia zewnątrz gęsto a reszta lżejsza, ale nie płakał przez ten czas chociaż przyznam martwiłam się czemu tak długo nie robił, bo zawsze była co dzień. Ja dawałam z bobovity koper i przyznam, że lepsza i tańsza, ma smak czuć go, a mąż ostatnio z HIPP kupił i ledwo co czuć cokolwiek no i droższa więc już jej niekupie.

andrzelika na codzien Kuba nie ma zaparc. jesli widze ze sie pojawia to wtedy dopajam go herbatka. A tak to wydaje mi sie ze on sobie popije mleczkiem z piersi ktore jest bardziej rzadkie niz to MM.
W ostatnim tygodniu robil rzadkie kupki, ale to chyba jeszcze po szczepionce rota. Dzis sa juz bardziej geste. Miedzy karmieniami robi kupki - raz mniejsza a raz wieksza. Czasem z grudkami.
bo i ja takze nie bylam zadowolona z produktow Hippa, wole Bobovite. A teraz mam akurat herbatke z Humany bo ta na brzuszek na bardzo dobre opinie wsrod znajomych. Jest w niej wszystko z ziol co moze sie przydac.

Ostatnia edycja:
Ja karmie mieszanie tzn MM i moje mleko z butli ale mojego juz dostaje czasem mniej,wczoraj np.dostal tylko 2 razy a przedwczoraj 4 wiec roznie jest z tym moim mlekiem ale i tak czesciej dostaje MM niz moje mleko.
A wczoraj wieczorem dalam mojemu piers to ssal jakies 5 minut puki fajnie lecialo mleko a jak juz trzebalo sie bardziej wysilic i porzadnie ssac to sie zaczal denerwowac i walczyc z cyckiem i w tedy juz poszla butla i wyduldal jeszcze 120ml MM po tym cycku :nerd:

ssabrina- a jakie MM stosujesz??

Nimfii- jestem ciekawa czemu mój mały właśnie nie robi codzień kupki jak na początku, przy NAN robił, ale ciągle był głodny, a może bebilon bardziej zapycha czy co,może to być od mleka???

nimfii-ja małemu daje z HIPP rumianek lub koperkową,raz dziennie, bo boję się o zatwardzenie kiedyś dawałam mu samo MM półtorej dnia przez zgorączkowane moje mleko i dostał,aż kolki, bo kupki nie mógł zrobić, wtedy nie wiedziałam, że przy MM się dopaja, a co ile twój kubuś robi kupkę i jest bardziej gęsta??

Andrzelika ale ty straciłas swoje mleko przez gorączkę? Bo nie doczytałam dobrze

niuniunia-nie ja wciąż mam sporo mleka w piersiach tylko maluszek się nim nie najada i muszę mu dawać jeszcze 120ml MM, a piszę,że nie wiedziałam, że jak daje się samo MM to się dopaja i mały miał zaparcie, a nie dawałam mu piersi , bo nie chciał pić wcale w ten czas, gdy miałam tak wysoką gorączke pomimo, że mleko było i ponoć można karmić przy gorączce tak lekarz mówił, a drugi mi powiedział, że mleko było zgorączkowane ciepłe i dlatego, fakt było bardzo ciepłe wtedy...

reklama
andrzelika.... kazde mleko moze inaczej wplynac na dziecko. Co prawda slyszalam wiele opini ze Nan powoduje zaparcia ale widac u was robi to bebilon ;)
Ja bym chyba zmienila mleko na twoim miejscu.
I polecam Bebiko - jest tanie, tej samej produkcji co Bebilon (jak dobrze pamietam?), no i u mnie sie sprawdzil u chlopakow.

Do góry