reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

Co do obiadow to widze ze Kuba zdecydowanie bardziej chetnie zajada obiady drugie danie z naszego talerza ;) Tylko ze w ten sposob sie nie naje za duzo wiec i tak sataram sie mu dac troche zupy a drugie danie tez dostaje niemal codziennie w tej ilosci jak dla wróbelka :tak:

reklama
Dziewczyny pstryknęłam dziś fotkę menu ze żłobka. Oblukajcie sobie. Myślę że nasze bobiki już zjadają takei potrawy.

Załączniki

• DSC_0709.jpg
    DSC_0709.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 63
kochana nie wiem ale spróbuję się dowiedzieć. Zresztą Maja chyab niedłguo przejdzie na tą "dorosłą" kuchnię więc chyba będę bardziej w temacie. Teraz póki co je posiłki dla maluszków:)

Onanana - no to niezle to menu... :tak: Oj, zeby moja mala mogla to wszystko jesc...

Anna - Mia pije 2 razy: wieczorem po kaszce dostaje 120 ml i rano na sniadanko 230 ml.

Angun - my lecimy na sloiczkach. Przez pewien czas gotowalam Mii marchewke i ziemniaczka, ale zeby dostawala jednak troche mieska przeszlam na sloiczki. I owszem, zje, o ile nie ma grud... Jak sa kawalki, to wybrzydza, ze szok. Ja mam nadzieje, ze jej alergia przejdzie niedlugo, bo w sierpniu idzie do przedszkola, a tam juz bym chciala uniknac problemow typu, ze ktos jej przez przypadek podal nabial!

Ostatnia edycja:
onanana no calkiem "dorole " to menu ;-) nawet kawa jest :-)
No wlasnie moj by tego wszystkiego nie zjadl. Nie ma zabkow, nie ma czym grysc. Ciekawe jak radza sobie z takimi maluchami.
onanana a wiesz w ktorym miesiacy zycua w żlobkach ucza dzieci samodzielnego jedzenia łyżka? Bo wczesniej to je karmia?

onanana dziękujemy za menu takie już na prawdę dorosłe jedzonko, a Maja ile posiłków je w żłobku?:)

kurde ja już nie mam pomysłów na II śniadanko jemy na przemienne jajecznicę z pomidorem na masełku+małe kawałeczki chlebka, kaszkę owsiankę, kaszkę manna z owocami, :tak:

muszę w końcu zacząć robić kanapeczki, z szynką, pastami, twarożkiem :tak:

kurde tak się zarzekałam że nie będę parówek małej podawać ale coraz bardziej myślę żeby jakieś fajne gatunkowo kupić i spróbować podać zawsze to coś innego czy któraś z mam ma jakieś fajne paróweczki godne polecenia wiem że są w słoiczku bodajże z gerbera ale takich to nie chcę kupować.:tak:

onanana z ciekawosci pyac bo ostatnio jedna mam powiedziala mi ze w 13msc juz uczy dziecko jesc lyzka ;-)

mirelka ja daje Kubie kanapki ale tak osobno np chlebek do reki, a szynke osobno mu podaje malymi kawalkami, albo twarozkiem go karmie i on sobie przegryza kanapka.

Te parowki Gerbera ponoc sa kiepskie.,Maly procent miesa. Najleosze na chwile obecna takie "parówki z szynki" - jakiej marki? Ktos tutaj to jadl a ja nie pamietam czy to Sokołowa bylo? Ja najcheniej kupuje parówki z indyka Indykpolu. Wysokie miejsce w rankingu parowek zajmuja, i maja duzy procent miesa. Ja bardzoe je lubie, tych z wieprzowiny nie lubie :tak:

reklama
onanana dzięki wielkie za menu:-) Zaraz pooglądam i moze coś nowego wymyślę;-)

Właśnie ja też sie cały czas zastanawiam kiedy najlepiej uczyc tego samodzielnego jedzenia.

I nad tymi parówkami też sie zastanawiam, choć mam wątpliwosci:baffled:

Do góry