reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

No ja daje Kubie jako przegryzke kabanosa albo szynke :-D chce dac mu okazje do skosztowania takiego normalnego jedzenia na razie w formie przekasek miedzy posilkami

reklama
....a jak podajecie obiadek łączycie jeszcze wszystko i robicie taką papkę obiadową czy może wszystko osobno, ziemniacze, warzywko, mięsko:-)

Jak gotuje swoje to nie papkuje juz,jedynie ziemniaczki a tak to po kawalku do buzki i memla,troszke to czasu zajmuje mu niestety czasem obiad jemy 45minut :confused2::eek: ale daje mu jeszcze sloiczki te po 10 miesiacu i tam sa znowu dosc spore kawalki i je ladnie :tak:
A co do przekasek slodkich to Ja takich jeszcze nie dawalam i na razie nie bede dawac wole dac mu troszke jakiegos owoca albo zwyklego herbatnika :tak: mysle ze na takie slodkie abstrakcje to jeszcze ma czas i moze poczekac se mlody :tak::-)

Kroluja jeszcze papki bo mlody uwielbia ale niemal codziennie probuje od nas drugie danie w wiekszych kawalkach zeby oswajal sie ze smakiem.

Ja daję z kawałkami większymi ofkors. Ale Maja zaraz będzie w żłobku przechodziła do starszej grupy, gdzie jedzą normalne posiłki więc mam cichą nadzieję że tam ją nauczą ładnie jeść!!

Ja daję ogólnie zupkę a po zupce zależy ile zje po np.1h daję mięska kawałek rozdrobionego trochę sama zje a resztę daje jej sama,uwielbia Martynka bardzo cukinię gotowaną np.z marchewką albo brokułem zgniatam widelcem,kartofle lubi średnio na jeża bardziej z zupy je,Ale ogólnie to po zupce je mięsko z warzywami.
Słodyczy raczej nie podaję czasem biszkopta,paluszka,i tak jest dużo słodkiego w kaszkach owocowych czy serkach a to je codziennie ...
Słuchajcie laski a w jakiej postaci można podać banana??bo moja nie chce jeść od razu odruch wymiotny ma.

Ostatnia edycja:
Banana daje gniecionego widelcem samego albo ze startym jablkiem czy gruszka, brzoskwinia. Mozesz dac banana z jogurtem albo jako koktajl - banan z kefirem :-) Kuba lubi tez male kawalki banana ale nie bierze ich do reki tylko ja mu wkladam male kawalki do buzki

reklama
nimffi właśnie gniecionego nie chce ani z innymi owocami.Spróbuje z kefirem jak piszesz;-)
No właśnie jak Kubuś nie chce w ręce. Kiedyś jak była mniejsza to jadła łyzeczka skrobany a teraz niet

Do góry