reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

mirelka u nas tak samo sloiczek 120g czesto starcza na 3 razy - zwlaszcza obiad :tak: Zazwyczaj zjada polowe sloiczka a zadko zdaza sie ze zje caly.
Uwielbia pić soki, i widze ze po posilku juz sie nie moze doczekac kiedy dostanie soczek :tak:
Aaa tak jedzenie wlasnymi rekami jest najlepsze :-)

reklama
AnnaJ ja gotowałam zupkę z buraczkiem dałam do tego marchew, pietruszkę, seler :tak:do ostatniej porcji co mi zostało ugotowałam jajo i dałam żółtko:tak:

anna ja mam buraczki zamrozone - wstepnie ugotowane i pokrojone w kostki. Zamierzalam je dorzucac do zupek, ale jako że sama ich nie gotuje tylko kupuje gotowe to na razie sobie leżą te buraczki w zamrazalce. Ale tak jak mirelka pisze fajnie smakuje a takiej zupce :) Chyba ze chcesz juz podac osobno np papke ziemniaczana, buraczkowa i osobno miesko, bo tak tez jest fajnie :)
Dla dziecka jak sie gotuje male porcje to najprosciej jest wrzucuc buraka do zupy. A jak robie buraczki w formie salatki do obiadu to tak ze gotuje je bez wstepnego obierania, zeby nie tracily koloru, dopiero jak sie ugotuja i wystudza to je obieram i miksuje.

Witajcie!! ja gotuje młodemu duzy garnek zupy z wszystkich warzyw czyli marchewka piertucha seler por kalafior brokuły natka koper ziemniak i miesko(cielecina,kurczak,indyk,krolik)potem to miksuje i wlewam do 9 słoiczkow:-Dw osobnym garnku gotuje pyszne młodziutkie buraczki z łupinkami potem je obieram i scieram na tarce tej drobnej i dokładam 3łyzeczki do np 5 słoikow wszystkie słoiczki gotuje i trzymam w lodowce dla pewnosci...potem na parze paruje mu łososia i dodaje przez dwa dni i kolejna dwa dni szpinak i co drugi dzien daje mu całe zółtko..i tyle gotuje raz na 10 dni i tak jak sie koncza to jestem zaskoczona ze znow trzeba gotowac:-D:-Dmłody u mnie je pieknie tak na oko to mysle ze zjada ok 2 słoiczkow ze sklepu jak widzi ze ide z miseczka to mało nie wyskoczy do mnie taki zarłok:-D

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Właśnie nie wiem co zrobić z tym jajkiem. Chciałabym jej zacząć podawać te słoiczki po 8 miesiącu, bo one wiecej kawałków zawierają, a te po 6 miesiącu rzadko są z kawałkami. A takie gładnie papki to Natalka wciąga w sekundę;-)

dziewczyny a ze świeżych owoców co dajecie waszym dzieciom my jemy jabłka, banany, truskawki :tak:deserek wolę właśnie podać jej w takiej postaci więcej zje ale ileż można jeść jabłka, banany, truskawki które już i tak się kończą:tak:
a czy kiwi można podać :-)

reklama
Ja daję słoiczki póki co. Jakos sie boje tych owoców sklepowych. Chociaz chętnie bym jej juz dawała jakies kawałki do rączki.

A dziś dałam Natalce słoiczek po 8 miesiącu. Były tam już konkretniejsze kawałki. Myślałam, ze się bardziej naje takim, ale gdzie tam. Wciągnęła jeszcze mały;-)

Do góry