reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

kącik żywieniowy-nowe smaczki dla maluszka

mirelka u nas tak samo sloiczek 120g czesto starcza na 3 razy - zwlaszcza obiad :tak: Zazwyczaj zjada polowe sloiczka a zadko zdaza sie ze zje caly.
Uwielbia pić soki, i widze ze po posilku juz sie nie moze doczekac kiedy dostanie soczek :tak:
Aaa tak jedzenie wlasnymi rekami jest najlepsze :-)

reklama
AnnaJ ja gotowałam zupkę z buraczkiem dałam do tego marchew, pietruszkę, seler :tak:do ostatniej porcji co mi zostało ugotowałam jajo i dałam żółtko:tak:

anna ja mam buraczki zamrozone - wstepnie ugotowane i pokrojone w kostki. Zamierzalam je dorzucac do zupek, ale jako że sama ich nie gotuje tylko kupuje gotowe to na razie sobie leżą te buraczki w zamrazalce. Ale tak jak mirelka pisze fajnie smakuje a takiej zupce :) Chyba ze chcesz juz podac osobno np papke ziemniaczana, buraczkowa i osobno miesko, bo tak tez jest fajnie :)
Dla dziecka jak sie gotuje male porcje to najprosciej jest wrzucuc buraka do zupy. A jak robie buraczki w formie salatki do obiadu to tak ze gotuje je bez wstepnego obierania, zeby nie tracily koloru, dopiero jak sie ugotuja i wystudza to je obieram i miksuje.

Witajcie!! ja gotuje młodemu duzy garnek zupy z wszystkich warzyw czyli marchewka piertucha seler por kalafior brokuły natka koper ziemniak i miesko(cielecina,kurczak,indyk,krolik)potem to miksuje i wlewam do 9 słoiczkow:-Dw osobnym garnku gotuje pyszne młodziutkie buraczki z łupinkami potem je obieram i scieram na tarce tej drobnej i dokładam 3łyzeczki do np 5 słoikow wszystkie słoiczki gotuje i trzymam w lodowce dla pewnosci...potem na parze paruje mu łososia i dodaje przez dwa dni i kolejna dwa dni szpinak i co drugi dzien daje mu całe zółtko..i tyle gotuje raz na 10 dni i tak jak sie koncza to jestem zaskoczona ze znow trzeba gotowac:-D:-Dmłody u mnie je pieknie tak na oko to mysle ze zjada ok 2 słoiczkow ze sklepu jak widzi ze ide z miseczka to mało nie wyskoczy do mnie taki zarłok:-D

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Właśnie nie wiem co zrobić z tym jajkiem. Chciałabym jej zacząć podawać te słoiczki po 8 miesiącu, bo one wiecej kawałków zawierają, a te po 6 miesiącu rzadko są z kawałkami. A takie gładnie papki to Natalka wciąga w sekundę;-)

dziewczyny a ze świeżych owoców co dajecie waszym dzieciom my jemy jabłka, banany, truskawki :tak:deserek wolę właśnie podać jej w takiej postaci więcej zje ale ileż można jeść jabłka, banany, truskawki które już i tak się kończą:tak:
a czy kiwi można podać :-)

reklama
Ja daję słoiczki póki co. Jakos sie boje tych owoców sklepowych. Chociaz chętnie bym jej juz dawała jakies kawałki do rączki.

A dziś dałam Natalce słoiczek po 8 miesiącu. Były tam już konkretniejsze kawałki. Myślałam, ze się bardziej naje takim, ale gdzie tam. Wciągnęła jeszcze mały;-)

Do góry