reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

Aestima, to jest stara meblościanka - taka z biurkiem i szafą, z płyty. Jak Ediś wstanie, to cyknę fotkę... My miałyśmy podobną, tylko kolor "drewnopodobny" ;-)

reklama
Zołza, ja przemalowywałam szufladę od łóżeczka, bo ta fabryczna biel miała taki brzydki odcień bieli i kupiłam farbę ekologicznądo drewna, zwykły barwnik ( taki jak do ścian) i wymieszałam kolor taki jaki chciałam i tym machnęłam i jest oki:)

zolzik wg mnie zmatowić papierem ściernym drubniutkim i dopiero pomalować. Możesz się pobawić w jakieś przecierki. Na forum muratora jeszcze zerknij, tam jest taki dział "zrób to sam", zawsze możesz zadać pytanie

Na razie wygląda tak... Okleiłam go obrazkami z kolorowanki, którą zrobił mi K. pod choinkę ;-)
fotkazn (1).jpgfotkazn (2).jpgfotkazn (3).jpgfotkazn (4).jpgfotkazn (5).jpgfotkazn (6).jpg

Zolza mi kiedys tata przemalowywał starą meblościankę która była lakierowana na wysoki połysk - najpierw ścieraliśmy papierem ściernym tą błyszczącą warstwę lakieru bo inaczej farba by odłaziła i dopiero było malowanie karbami do drewna

zolza ubytki można zaszpachlować specjaną szpachlą, a meble są z połyskiem - wydaje mi się, że wystarczy zmatowić i pomalować. Później możesz jakieś wzory za pomocą szablonów nanieść. Malować oczywiście wałeczkiem. Ja kiedyś w kuchni w naszym domku letniskowym malowałam z tatą meble właśnie w ten sposób.

reklama
Do góry