reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

u nas Patryk je ze slodyczy, harbatniki, paluszki, wafelki sprawdzam tylko sklad by nie bylo tluszy trans, niestety lubi slodkie, codziennie rano pije kakao, ale od samej czekolady go juz 3 x wysypalo, wiec czekolady nie bedzie dostawal,

reklama
Dzieki, dziewczyny za odzew.Pytalam, bo juz kilka razy widzialam duuuzo mlodsze dzieci wsuwajace cale batony i troche mnie to przerazilo. Osobiscie jestem przeciwko podawaniu czekolady, czy slodyczy dzieciom, ktore nie maja jeszcze wszystkich zabkow, albo tym, ktore sa niejadkami - tak, jak moj Pawel. Tu w Szkocji zaobserwowalam, ze juz niespelna roczne dzieci dostaja batony, ciastka czekoladowe na zasadzie przekasek (zamiast jablka, banana, czy innego owoca), - wiadomo juz skad Wielka Brytania ma potem tylu otylych, chorych na cukrzyce mieszkancow...
Ja Pawlowi podam cos z czekolada, jak zeby wyjda i jak zacznie lepiej jesc. Poki co dostaje czasem slonego paluszka - bardzo lubi- i ciastka bananowe Heinza.

Nasza młoda ze słodkości je najwięcej chrupek kukurydzianych,suche wafelki od lodów,wafle ryżowe,suche płatki kukurydz,paluszki te mniej słone,biszkopty,czekolady to sporadycznie mały kawałek dostanie bo później z kupką problemy są.a owoce to różnie jak ma dzień to zje banana,truskawek nie chce wogóle pluje nimi chyba za kwaśne są,jabłka częściej.Za to zupę warzywną to by mogła codziennie jeść.

Dziewczyny jak w chwili obecnej wygląda jadłospis waszych dzieci?
Co zjadły np wczoraj przez cały dzień??

Ps. szczawiówke i fasolke po bretonsku Filip już jadł. Hmmm w sumie nie wiem dlaczego miałby nie jeść. Słodycze lubi ale nie dostaje codziennie.

SHE jadłospis z wczoraj:

śniadanie ok.7.00: zupa mleczna robiona z normalnego mleka
2gie śniadanie ok.11.00: pół parówki + pół banana
1wsza część obiadu po 13: kotlet schabowy + ziemniaki + ogórki (nadziubdziane i zostawione w 3/4 :dry:)
2ga część obiadu ok 15 jakoś: reszta tego co nie zostało zjedzone wcześniej ;-)
kolacja (po 18): 1/4 rogala z serem białym/masłem i odrobiną miodu

w między czasie picie (woda ew. soki) + trochę czarnych jagód.

reklama
She no wiesz ja mojemu dawałam fasolkę ale bez fasoli:sorry2: to za ciężkie jest mi się zdaję:dry:

A ja dziś dałam Kamilowi kiełbaskę na gorąco z skórką bo tak to zawsze mu obierałam:confused:

A je;

rano jak wstaje codziennie 250ml mleka (mleko zwykłe z kaszką manną)
drugie śniadanie ; kanapka z serkiem białym
przed popołudniową drzemką;250ml mleczka
obiad; ziemniaki,sos,kotlet mielony,
podwieczorek;ciastka,chrupki,soczek
kolacja;parówka z keczupkiem kromka chleba
przed spaniem;250ml mleka

Ostatnia edycja:
Do góry