reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego smakosza

moriam my również nie mieliśmy pobudek, ale w lipcu mały zaczął ząbkować i od tego czasu nam się spanie "zepsuło" :/ czasem się raz w nocy budzi, czasem nie... żadnej prawidłowości nie widzę od czego to może zależeć :/

reklama
ja tez z lenistwa jak niunia sie budzi to daje mleko i przed spaniem mleko z kaszka. Ostanio wtawała 7,30-8,30 a spanko jak zawsze 18. Obiadu dwu-daniowego nie je. Czasem jesłiczkowe a potem troszke ze mna. Cieszy mnie że narazie tych dwóch porcji mleczka nie odmawia a wrecz musza one być.

Happy zadzialalo, z przelozeniem do kubeczka, maslanke z czarna porzeczka wlozylam do pudelka po danonie i zakrylam folia, otworzylismy lodowke i mlody zobaczyl "danio" i byblo oooooo, i co zjadl, polowe ale zjadl! Alicja, Twoj sposob tez mi bardzo sie spodobal, od jutra wprowadzam w zycie

u nas mlody mleka nie pije, czasem kakao

Nat a może to od tłuszczu albo smalcu, na którym pieką pączki ( często używają oleju wielokrotnie), może poprostu za cięzkie to było jedzenie, jak dla takiego małego dziecka.
u nas mleko 3-4 razy dziennie
rano około 6tej, potem koło 10tej , po obiedzie koło 13tej, i wieczorem.
Paluszki wczoraj jadła i bardzo jej smakowały.
Obiad raczej jednodaniowy, słoiki całkowicie odstawione, więc pozostało mi gotować.:tak:
A czasem już nie mam pomysłu na te dania.

idą święta, znalazłam fajny przepis dla naszych milusińskich i bardzo prosty na świąteczne ciasteczka cynamonowe po 11mcu.Będę piekła, zobaczymy , czy posmakują Natalce.
składniki:
-pół kostki masła
-2szkl. mąki
-pół szkl. cukru ( ja dam chyba cukier puder, to wtedy mniej " na oko")
-2 żółtka
-2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy korzennej.

Masło siekamy z cukrem i mąką.Dodajemy żółtka i 2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy.Zagniatamy i dajemy na godzinę do lodówki.
Wyciągamy, kroimy na paski. Każdy pasek rozwałkujemy na 5mm i wycinany foremkami różne kształty.Smarujemy na wierzchu żółtkiem.
Pieczemy 20 minut w temp 180 stopni.
Smacznego

idą święta, znalazłam fajny przepis dla naszych milusińskich i bardzo prosty na świąteczne ciasteczka cynamonowe po 11mcu.Będę piekła, zobaczymy , czy posmakują Natalce.
składniki:
-pół kostki masła
-2szkl. mąki
-pół szkl. cukru ( ja dam chyba cukier puder, to wtedy mniej " na oko")
-2 żółtka
-2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy korzennej.

Masło siekamy z cukrem i mąką.Dodajemy żółtka i 2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy.Zagniatamy i dajemy na godzinę do lodówki.
Wyciągamy, kroimy na paski. Każdy pasek rozwałkujemy na 5mm i wycinany foremkami różne kształty.Smarujemy na wierzchu żółtkiem.
Pieczemy 20 minut w temp 180 stopni.
Smacznego
Ile średnio wychodzi z tego ciasteczek?

reklama
Do góry