reklama
dawidowe
Fanka BB :)
ja tez z lenistwa jak niunia sie budzi to daje mleko i przed spaniem mleko z kaszka. Ostanio wtawała 7,30-8,30 a spanko jak zawsze 18. Obiadu dwu-daniowego nie je. Czasem jesłiczkowe a potem troszke ze mna. Cieszy mnie że narazie tych dwóch porcji mleczka nie odmawia a wrecz musza one być.
margerrita
Fanka BB :)
Happy zadzialalo, z przelozeniem do kubeczka, maslanke z czarna porzeczka wlozylam do pudelka po danonie i zakrylam folia, otworzylismy lodowke i mlody zobaczyl "danio" i byblo oooooo, i co zjadl, polowe ale zjadl! Alicja, Twoj sposob tez mi bardzo sie spodobal, od jutra wprowadzam w zycie
u nas mlody mleka nie pije, czasem kakao
u nas mlody mleka nie pije, czasem kakao
Nat a może to od tłuszczu albo smalcu, na którym pieką pączki ( często używają oleju wielokrotnie), może poprostu za cięzkie to było jedzenie, jak dla takiego małego dziecka.
u nas mleko 3-4 razy dziennie
rano około 6tej, potem koło 10tej , po obiedzie koło 13tej, i wieczorem.
Paluszki wczoraj jadła i bardzo jej smakowały.
Obiad raczej jednodaniowy, słoiki całkowicie odstawione, więc pozostało mi gotować.![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
A czasem już nie mam pomysłu na te dania.
u nas mleko 3-4 razy dziennie
rano około 6tej, potem koło 10tej , po obiedzie koło 13tej, i wieczorem.
Paluszki wczoraj jadła i bardzo jej smakowały.
Obiad raczej jednodaniowy, słoiki całkowicie odstawione, więc pozostało mi gotować.
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
A czasem już nie mam pomysłu na te dania.
idą święta, znalazłam fajny przepis dla naszych milusińskich i bardzo prosty na świąteczne ciasteczka cynamonowe po 11mcu.Będę piekła, zobaczymy , czy posmakują Natalce.
składniki:
-pół kostki masła
-2szkl. mąki
-pół szkl. cukru ( ja dam chyba cukier puder, to wtedy mniej " na oko")
-2 żółtka
-2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy korzennej.
Masło siekamy z cukrem i mąką.Dodajemy żółtka i 2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy.Zagniatamy i dajemy na godzinę do lodówki.
Wyciągamy, kroimy na paski. Każdy pasek rozwałkujemy na 5mm i wycinany foremkami różne kształty.Smarujemy na wierzchu żółtkiem.
Pieczemy 20 minut w temp 180 stopni.
Smacznego
składniki:
-pół kostki masła
-2szkl. mąki
-2 żółtka
Masło siekamy z cukrem i mąką.Dodajemy żółtka i 2 łyżeczki cynamonu lub przyprawy.Zagniatamy i dajemy na godzinę do lodówki.
Wyciągamy, kroimy na paski. Każdy pasek rozwałkujemy na 5mm i wycinany foremkami różne kształty.Smarujemy na wierzchu żółtkiem.
Smacznego
Kania78
...
Ile średnio wychodzi z tego ciasteczek?idą święta, znalazłam fajny przepis dla naszych milusińskich i bardzo prosty na świąteczne ciasteczka cynamonowe po 11mcu.Będę piekła, zobaczymy , czy posmakują Natalce.
składniki:
-pół kostki masła
-2szkl. mąki
-2 żółtka
Smacznego
Kania78
...
Właściwie to ja miałam zamiar zrobić większą ilość :-)Kania oj niewiem ( dopiero będę piekła), ale chyba sporo. Bo są 2 szklanki mąki. Można zrobić tylko z połowy produktów, aby było "coś na ząb "hehe![]()
reklama
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
nat biedny Pudzianek :-(
Podziel się: