reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego smakosza

U nas raczej ciężko coś urozmaicać :sorry: i tak jak u kani, Patryk raczej szybko jajecznicy nie popróbuje :-( nie mówiąc już o serku homogenizowanym, który ja osobiście uwielbiam, ale ten z rolmlecza :-)

makuc
, tym mm tak się nie przejmuj, z tego co czytałam to niektóre dziewczyny wogóle dały sobie spokój z mm więc może pomyśl o takim skomponowaniu diety dla Alicji żeby jej zapewnić wszystkie składniki bez mm ... tak sobie oczywiście gdybam, ale i tak powinnaś się cieszyć że inne rzeczy z taką ochotą zjada :tak:

kania, u nas pobudki bardziej 5-6, chociaż zdarza się i 4 albo 7, nigdy nie wiem i zawsze mam niespodzianke ;-) a w żłobku u nas mówią żeby się o jedzenie nie martwić bo Patryk zmiata wszystko z talerza, nawet je więcej niż starsze dzieciaczki :-D

reklama
KANIA tez o tym kozim myślałam ale jak jej kiedyś serek z koziego mleka dałam to wzięła kęs do ust i wypluła a potem buzię zaciskała i tyle z jedzenia było a to jednak nie są najtańsze rzeczy :sorry:
MAŁA_MI jak znajdziesz jakieś fajne dnaia na śniadanie/ kolację to i ja poproszę, bo i u mnie pomysłów już brak. A i jajecznica kiedyś się znudzi w końcu ;-)

Makuc fakt mleko jest drogie ale możesz spróbować zawsze :-) aj kupiłam ale nadal nie podałam bo Oliwia wysypana i nie wiem na razie od czego... więc nie będę dokładać nowego.
Roxannka my mieliśmy dziś pobudkę o 3 :-( bez jedzenia ani nie szło jej położyć.
W żłobku też zjada wszystko ale nawet nie wiem jakie te porcje są, poza tym jak wraca do domu to je zawsze coś... bo głód zagląda do brzuszka. No ale ma prawo, obiad koło 12 a w domu jest koło 16.

makuc, znam osoby, które zajadają się kozim serem, a dla mnie to jest fuj :eek: więc nie dziwie się Alutce ;-)

kania, uuu 3 rano to lekkie przegięcie, współczuje! U nas mąż kiedyś widział porcje obiadowe w żłobku i powiedział że są duże. Ale Patryk też w domu zawsze chętnie obiadek wcina :-)

Roxi ooo widzisz czyli nie tylko mojej głodek dokucza po powrocie z żłobka.
Odnośnie tej immuliny jak byś gdzieś znalazła w przystępnej cenie w jakieś aptece internetowej to podeślij linka :-)​

Dawidowe Natalka lubi kluseczki z sosem, robię jej tzw, śląskie , czyli ziemniaczane z mąką ziemniaczaną i sosik zazwyczaj z cebuli,marchewki , pietruszki w słupki i z mięskiem, tych warzyw z sosu niechce jeść , to je blenduje i wychodzi gęsty sosik i wlewam do dziurki w klusce i wcina.I troszkę buraczków tartych do tego mi się da przemycić.Ale to zależy od humoru Natalki.
Ostatnio zjadła chyba z 4 sztuki.

Co do śniadań to u nas też kiepsko, brak pomysłów, ostatnio zrobiłam pyszną pastę rybną, to nie chciała, ona " wierzy" tylko w parówki chyba :-D
Jajecznica jej nie podchodzi, to opiekam jej chleb w jajku to prędzej zje.
Z kanapek to szynkę ściągnie, resztę zostawi.

Kania ja dziś jadę odebrać IMULINĘ , wszędzie gdzie dzwoniłam po aptekach to albo braki na hurtowniach, albo nawet nie słyszeli o takim syropie.
Dodzwoniłam się do jednej to mi zamówiła kobieta z miejsca za 55zł, a w innych to 70zł:szok:
mają sklep internetowy też,
Apteka internetowa online - tanie leki vichy, nuxe na cellulit : sklep e-lek.pl
tylko w tej chwili mają brak

Apteka Natolińska :: Immulina Syrop dla dzieci 250ml

Ostatnia edycja:
cambria 2 po 250 na raz?:szok:

Wioli-tak dwa po 250 ale oczywiście nie codziennie ale przeważnie,obiadek zaczyna jeść między 12-13 po tym 1-2 godz drzemki i daję mu drugi i tak do 18 zjada,liczę że jak wrócimy do PL to ja już będę gotować obiady i będzie jadł z nami .Na śniadanie jajecznica z chlebem w między czasie deser owocowy lub banan,jabłko.Mleko dwa razy różnie od 180 do 210 ml.Apetyt ma i je sporo,nie wybrzydza ale chudzinka z niego bo on musi być cały czas w ruchu:-)

cambria juz myslalam ze na jednym posiedzeniu zjada dwa.kupujesz polskie obiadki czy angielskie?moj lubi polskie ale jest bardzo maly wybor jak u was jest wiekszy do daj namiar na sklep bo chetnie bym pokupywala polskich

reklama
Mam udało się wczoraj pominąc dwie-trzy butelki...
wstał o 7 zjadł 250ml mm z kaszką
o 9.30 zjadł dwie kanapki z szynką i serkiem
0 12.30 zjadł 250ml mm i poszedł spać
jak wstał ok.15 zjadł dwa średnie ziemniaczki z sosem
i pół miseczki zupy pomidorowej z ryżem
ok.17 zjadł wafelek,pół banana i wypił 100ml soku owocowego
przed spaniem ok.21 zjadł 250ml zwykłego mleka z kaszą manną i spał to dzisiaj do 8rana to zjadł znowu 250ml mm z kaszką i ok.9.30 4 paluszki rybne z kromką chlebka teraz zajadl 240ml mm i poszedł spać:-)

Do góry