reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego smakosza

onesmile, mój Patryk nigdy nie jadł kaszki ani kleiku przez smoczek, nawet takiego nie zakupiliśmy ;-) tylko łyżeczką z miseczki :tak:

reklama
a u nas wogóle kaszki odpadaja.
Mleko koło 20tej 150-180ml, potem rano koło 5.30 - 150, śniadanie po godzinie 7,
po 9tej mleko 150, koło 12 obiad i za około pół godziny mleko 150 i drzemka 2-3 godziny..
Także wychodzi koło 600ml dziennie mleka.

mój wypija mleko najczęściej ok.18:30 - ok.300ml z 3 łyżeczkami kaszki na dobranoc
rano ok.6:30-7:00 wypija ok.250ml troszkę zagęszczonego kleikiem ryżowym

a u nas wogóle kaszki odpadaja.
Mleko koło 20tej 150-180ml, potem rano koło 5.30 - 150, śniadanie po godzinie 7,
po 9tej mleko 150, koło 12 obiad i za około pół godziny mleko 150 i drzemka 2-3 godziny..
Także wychodzi koło 600ml dziennie mleka.

U nas czasem w ciagu dnia jeszcze wypije troche mleka, a jak w dzien zjadl malo, to w nocy mamy druga pobudke na mleko. Takze zdarza mu sie wypic 5 butli na dobe, aczkolwiek najczesciej sa 2-3.

Roxanka
- Pawlowi sie odmienilo kolo 4tego miesiaca zycia, kiedy zaczal pluc butla, jak zageszczalam. Od tamtej pory tylko czyste mm w butli, a wszystkie inne kaszki/owsianki lyzeczka z miseczki.

a moja w pewnym momencie dorzuciła zjadanie kaszki na drugie śniadanie i na kolacje. PRzechodzi na kolacje 2-3 miarki zagęszczające do mleka. Ostanio zjadła kaszke łyżczka nadrugie śniadanie i byłam w szoku. A ostanio w dzień jej robie kakao na normalnym mleko i chętnie pije. POdchodzi i pije pare łyków i tak dwie godziny

onesmile, mój Patryk nigdy nie jadł kaszki ani kleiku przez smoczek, nawet takiego nie zakupiliśmy ;-) tylko łyżeczką z miseczki :tak:

Roxannko, u nas jest tak samo jesli chodzi o kaszki. Zreszta tak tutaj zalecaja pediatrzy.

Jesli chodzi o mm, to Adas juz go wcale nie pije. Tylko pelne mleko krowie. I tez jakos szalu nie ma. Wszystkie rodzaje nabialu lubi, wiec sie nie martwie, ze malo mleka pije. Dajemy mu mleczko w niekapku do pierwszego i drugiego sniadania a potem do "lunchu". Czasami nie chce wcale. Wtedy dajemy mu wode. Samo mleczko wypija na noc, tez juz w niekapku (jemu jakos na tej butli juz nie zalezalo) i potem kapiel i lulu. Wieczorem wypija zwykle najwiecej, ok. 180-240 ml. Ale to tez zalezy, wczoraj np. wypil malutko, moze z 90-100. Tylko ze u nas ta ilosc nie ma zadnego zwiazku ze spaniem ;-)Ile by nie zjadl to i tak spi cala noc. Moje dziecko budzi tylko kaszel albo bol. Kiedys jak mial zapalenie oskrzelikow i tak kaszlal, ze polowe wypitego mleczka wyrzygal, to i tak dospal do rana.... :szok:

reklama
Do góry