reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik małego alergika

KAMAG u Laury też tego dużo nie ma, a jeszcze jak ją na diecie to skóra wygląda ładnie. Jest sucha a na rękach i nogach takie suche placki i nie dbane odpowiednio robią się czerwone.
Ja sama widzę że po diecie jest lepiej, nie ma kolek. No i po odstąpieniu gluten drugi dzień nie ulewa! !
Ja myślę żebyś powoli coś próbowała według schematu podanego przez Joannę. Zacznij od rzeczy najmniej alergennych
VINGA lepiej kto mleko ryzowego lub owsianka. Są w rossmanie

Chleb bezglutenowy w promocji kosztuje 13zł za 500g. Szok

reklama
U nas chyba jest AZS bo świąd jest a rumień to był wcześniej taki jak poparzenie. Teraz po świętach wielkanocnych jeden policzek jest ok tylko pod światło trochę chropowaty a na drugim cały czas jakieś czerwone się pojawiają po trochu.

mamy po trochu wzdęcia i ulewanie choć już mniej i chropowata powierzchnia na udkach od niedawna.

zatem muszę biegiem do alergologa chyba...

U nas bardziej lojotokowo. Im bardziej natluszxzalam tym gorzej. Chciaz 4 wczesniejszych lekarzy powiedziało AZS to wczoraj dermatolog powiedzisla że absolutnie nie. A mówię że dwa dni temu bylam u alergologa to generalnie uslyszalam że problemy skórne są dermatologczne czy AZS czy LZS itp. No Zobacze jak będzie chociaż mam wrażenie że już ciut lepiej.

Vinga- nie ryzykuj z tym mlekiem w sklepie ze zdrową zywnoscia sa ze 3 rodzaje innych jeszcze. A w rosmannie też ryżowe.

Cleopatra, u nas podobna skóra, zalecone emolienty.
Vinga, ja też myślę, że wybierz ryżowe.
Kamag, poprzednia lekarka mi mówiła, że u niemowlaków często jest niemowlęce łzs, które przeradza się w AZS a pielęgnacja taka sama. Zgłupieć można :-(
Marika, a Auchan mają duży asortyment bezglutenowy w normalnych cenach.

Joanna u mnie jest tylko rossman, biedronka, lidl, kaufland i stokrotka z sieciowek. No i nasze sieciowymi arhelan a tam nawet mleko ryzowego kosztuje 11zł. Szkoda, że u mnie nie ma takiego chleba w rozsądnej cenie. Będę powoli przechodzić na butle. Moja dieta nie ma nic co można złapać "na szybko" mąż najwcześniej wróci w lipcu. A to kupa czasu

A poza tym nowa wysypka na całym brzuszku i pod pieluszek. Załamuje mnie to coraz bardziej. Wiem, że mleko matki najlepsze itp ale to co sie dzieje u Laury to chyba powinnam tylko wodę pić. Poza tym non stop je, jest wciąż glodna

Jak nie alergie to nietolerancja pokarmowa. Objawy takie same i leczy się tak samo. Ulewaniem też jestem tym ściśle związane. Wczoraj byłam u mamy. Gotowala pode mnie. Czyli jedzenie pomyjowe, klopsy z indyka sklejone maka ziemniaczaną. Zupa z marchewka ryżem i ziemniaki. Nie wiem co mogło poszkodzic

reklama
Do góry